SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska inovacija nagrajena z Java oskarjem

4

termometer

 | Foto:
Odprtokodno orodje KumuluzEE slovenskega startupa Sunesis je na vodilni svetovni konferenci za java tehnologijo JavaOne 2015 prejela nagrado za najboljšo prebojno java inovacijo.

KumuluzEE je prvo odprtokodno ogrodje na svetu, ki razvijalcem omogoča razvoj mikrostoritev za oblak na platformi Java EE, najbolj razširjenem programskem jeziku.

Oskar java industrije tokrat v slovenske roke Na vodilni svetovni konferenci za java tehnologijo v San Franciscu je glavni razvijalec ogrodja Tilen Faganel iz slovenskega startupa Sunesis prejel nagrado za najprestižnejšo java inovacijo, so sporočili iz iniciative Start:up Slovenija.

Nagrado, ki velja za oskarja java industrije, strokovnjaki podeljujejo že 13 let, v preteklosti pa so se z njo okitile številne danes nepogrešljive programske rešitve, med njimi Jenkis in Hadoop.

Tilen Faganel: Z našo storitvijo do boljših aplikacij "Nagrada za nas ne pomeni le mednarodne potrditve inovativnosti ogrodja KumuluzEE. Raje jo dojemam kot napoved, da bo šlo tudi podjetje Sunesis po poti prejšnjih prejemnikov te nagrade in se množično uveljavilo med razvijalci, ki bodo z našo rešitvijo oblikovali boljše aplikacije in storitve v računalniškem oblaku," je o priznanju povedal glavni razvijalec ogrodja Tilen Faganel.

Spodbudni odzivi strokovnjakov Storitev slovenskega startupa so pohvalili tudi java strokovnjaki. Martijn Verburg iz podjetja jClarity je KumuluzEE označil za inovativno storitev, ki prinaša učinkovit način za razvoj mikrostoritev brez potrebe po velikih aplikacijskih strežnikih.

Izdelki startupa Sunesis sicer pokrivajo celoten spekter razvojnih in integracijskih rešitev za oblak. Na trgu se predstavljajo s tremi izdelki: z nagrajenim java ogrodjem za razvoj mikrostoritev KumuluzEE, integracijsko platformo Kumuluz in ogrodjem za razvoj uporabniškega vmesnika KumuluzUI.

Pri iniciativi Start:up Slovenija so zapisali še, da storitve slovenskih razvijalcev podjetjem na prehodu v digitalno ekonomijo močno poenostavi, pa tudi skrajša razvoj in proces digitalne transformacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin