Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
30. 5. 2008,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 5. 2008, 13.16

8 let

Skupina Telekom Slovenije nad pričakovanji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Telekom Slovenije je v letošnjem prvem četrtletju ustvarila 23,7 milijona evrov čistega dobička, kar je za 3 odstotke več kot v enakem obdobju lani.

Poslovni prihodki Skupine glede na isto lanskoletno obdobje so narasli za odstotek, in sicer na 187,2 milijona evrov. Vodilni v Telekomu Slovenije in hčerinskih družbah so enotnega mnenja, da so ti rezultati zelo dobri in presegajo načrtovane.

Član uprave Telekoma Slovenije Filip Ogris - Martič je ob siceršnjem zadovoljstvu pripomnil, da uradni izkaz poslovnih izidov Skupine Telekom Slovenije na prihodkovni ravni ne kaže take rasti, kot bi si jo kot finančnik želel, in je to delno pripisal vedno bolj konkurenčnemu in zasičenemu telekomunikacijskemu trgu v Sloveniji. Obstaja še en dejavnik svetovne razsežnosti, za katerega tudi v Telekomu Slovenije niso imuni, in to je upad števila naročnikov stacionarne telefonije, a ob tem vendarle z zadovoljstvom dodajajo, da je v omrežju Telekoma Slovenije upad klasične telefonije nekoliko manjši od pričakovanega.

Skupina Telekom Slovenije je v Sloveniji ohranila največji tržni delež tudi v vseh drugih ključnih segmentih poslovanja, kot so širokopasovni dostop (52 %), IPTV (64 %), VoIP (52 %) in mobilna telefonija (66 %), in je na nekaterih področjih svoj položaj še močno okrepila (v letu 2007 se je število uporabnikov Telekomove IPTV povečalo za 158 %, VoIP pa za 127 %). Zgodbe o uspehu se pišejo tudi na področju mobilne telefonije, tako v Sloveniji kakor zunaj nje. Mobitel je v prvem trimesečju povečal poslovne prihodke za 8 % na 108,4 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa je znašal 24,4 milijona evrov, kar je 40 % več kot v enakem obdobju lani. Operater Ipko pa je na Kosovu zgolj v štirih mesecih komercialnega delovanja priključil 250 tisoč uporabnikov in je po zagotovilih vodilnih v Skupini Telekom Slovenije eden redkih, če ne kar edini mobilni operater na svetu, ki je že v tako kratkem času po komercialnem zagonu začel izkazovati pozitivne vrednosti poslovanja.

Za Skupino Telekom Slovenije je značilna zelo intenzivna naložbena dejavnost. Z naložbami v infrastrukturo in druga osnovna sredstva je Skupina tudi letos med največjimi slovenskimi investitorji, med finančne naložbe pa sodijo tudi tiste, s katerimi se nadaljuje uspešna regijska prisotnost Skupine. Poleg dejavnosti, ki krepijo navzočnost v državah, kjer je Skupina Telekom Slovenije že prisotna (na primer nakup manjših, predvsem ruralnih infrastrukturnih zmogljivosti na Kosovu in v Albaniji), vodstvo še naprej z zanimanjem in pozorno spremlja razmere tudi v drugih državah jadransko-jonske regije (izrecno so omenili BH Telecom). V to smer potekajo tudi poslovne in tehnične dejavnosti, ki bodo v primeru ugodnih razmer pripeljale do vstopov na nove trge. Med tehničnimi dejavnostmi v regiji je na primer tudi vzpostavitev lastnega optičnega omrežja, ki bo Ljubljano povezalo s Skopjem in Prištino oz. Banja Luko in Sarajevom.

Na vseh trgih, kjer je prisotna Skupina Telekom Slovenije, pa v ospredje vedno bolj prihajajo konvergenca omrežij in storitev ter pripadajoče dejavnosti in uveljavljanje sinergijskih učinkov. Slovenski uporabniki to najlažje vidijo prek novih integriranih ponudb, kot sta Mobitelov »četverček« M4 in sprememba nekdanjih Teletrgovin v Mobitelove centre, kar pomeni, da je slovenskim uporabnikom prvi in najtesnejši korak do vseh storitev Skupine Telekom Slovenije zagotovljen prek enotne mreže svetovalnih centrov.

Ne spreglejte