SiolNET. Digisvet Novice
5,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samsung uresničil napoved in predstavil telefon prihodnosti

5,30

termometer

Samsung Galaxy Fold
Tako je na pametnem telefonu Samsung Galaxy Fold videti navigacija v aplikaciji Google Maps. Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Galaxy Fold je najnovejši pametni telefon tehnološkega velikana Samsung. Gre za pred meseci napovedano napravo z zložljivim zaslonom, ki jo je mogoče v prepognjeni obliki uporabljati kot klasičen pametni telefon, v razprti obliki pa kot tablico. Sodeč po seznamu tehničnih lastnosti bo pametni telefon novega formata pošastno zmogljiv. Na voljo bo od 26. aprila, zanj pa bo treba odšteti vsaj 1.800 evrov.

Video: Srdjan Cvjetović

Ob tem, da bo uporabniku ponujal dva načina za interakcijo z aplikacijami, torej na manjšem začetnem in na večjem razprtem zaslonu, bo glavni adut pametnega telefona Samsung Galaxy Fold izredna zmogljivost.

Samsung Galaxy Fold se razpre brez vidnih pregibov v zaslonu. Samsung Galaxy Fold se razpre brez vidnih pregibov v zaslonu. Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Poganjal ga bo čisto nov Samsungov mobilni procesor najvišjega razreda, imel bo kar 12 gigabajtov delovnega pomnilnika (eden redkih telefonov na trgu, ki ga ima toliko) in 512 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, do katerih bo zaradi podpore standardu eUFS mogoče dostopati dvakrat hitreje kot pri večini tekmecev. 

Samsung je v Galaxy Fold vgradil tudi dve bateriji, po eno na vsako stran telefona, ki pa bosta delovala kot ena sama in skupaj zagotavljala kapaciteto 4.380 miliamperskih ur. Številka telefon uvršča v sam vrh premijskega razreda, je pa tudi res, da zaradi ogromnega zaslona najverjetneje ne bo najbolj energetsko varčen.

Kupcem, ki bodo morali od 26. aprila za Galaxy Fold odšteti najmanj 1.800 evrov, bo naprava na voljo v dveh različicah: standardni s podporo obstoječim omrežjem LTE in napredni s podporo prihajajoči tehnologiji mobilnih omrežij 5G. 

Samsung Galaxy S10 Digisvet Prve Samsungove desetke pohitele pod soj žarometov

Leto zložljivih pametnih telefonov?

Če odmislimo nesmiselni Royole FlexPai, ki je bil sam sebi namen, je Samsung Galaxy Fold pravzaprav prvi pravi zložljiv pametni telefon.

Zgledu južnokorejskega podjetja bodo letos skoraj zagotovo sledili tudi drugi: tehnologijo, ki bi jim omogočila izdati pametni telefon, ki je lahko tudi skoraj kvadratna tablica, med drugim razvijajo Huawei, LG, Xiaomi in Lenovo. 

Preberite tudi:

Preverjanje v dveh korakih, Google Digisvet Reši vam lahko kožo, mnogi Slovenci pa ga še kar ne uporabljajo #video Samsung televizor Digisvet Televizorji, ki bi nas utegnili prepričati o nakupu večjega stanovanja #video PNG, Android Digisvet Na ogromno telefonih odkrili kritično napako: česa nikar ne odpirajte Možnosti za razvijalce, Android Digisvet Zelo uporabna skrivnost večine pametnih telefonov: kako do nje? #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 95
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin