SiolNET. Digisvet Novice
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Robotizacija bo ustvarila nova delovna mesta" #video

0,30

termometer

Roboti v naših življenjih prevzemajo vedno večjo vlogo. Od sesanja stanovanja ali košnja trave pa vse do zapletenih robotskih proizvodnih linij, ki 24 ur na dan brez človeške pomoči delajo v tovarnah. Strahovi, da bodo roboti ljudem v prihodnje ukradli še več delovnih mest, se zato zdijo povsem racionalni. A ne za mlade, ki so danes v Mariboru tekmovali na državnem tekmovanju iz robotike. Robotizacija bo po njihovem mnenju kvečjemu ustvarila nova delovna mesta.

Novinar: Uroš Maučec/Video: Planet TV


Vse robote na državnem robotskem tekmovanju so učenci in dijaki sestavili sami. V disciplini Robosled so jih programirali za sledenje črni črti.

Na mariborskem inštitutu za robotiko želijo s tekmovanjem mladim približati robotiko, ta ni le prihodnost, temveč že nekaj let sedanjost.

Najboljše robote in njihove ustvarjalce na državnem prvenstvu v prihodnjih mesecih čakajo mednarodna in svetovna tekmovanja, na katerih so v preteklosti že osvajali naslove najboljših.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Razvojnik / 16.05.2018. ob 11:27 0 0

    Tudi električni šivalni stroj in bormašina nista povzročila rasti brezposelnosti. Pa robot za lakiranje avtomobilov tudi ne. Verjetno imajo tehnološki tigri vseeno boljšo gospodarsko vizijo, kot kakšna Venezuela.

    0 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin