SiolNET. Digisvet Novice
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Velik mejnik za mobilne komunikacije

Prodaja telefonov s 5G prevzela vodstvo

0,21

termometer

5G, MWC 2019 | Januarja letos so telefoni s 5G prvič začeli prevladovati pri prodaji. | Foto: Srdjan Cvjetović
Januarja letos so telefoni s 5G prvič začeli prevladovati pri prodaji. Foto: Srdjan Cvjetović

Januarja letos je prodajni delež telefonov s podporo 5G dosegel 51 odstotkov, kar pomeni, da je njihova prodaja prvič presegla prodajo telefonov, ki podpirajo (samo) 4G, ugotavljajo analitiki družbe Counterpoint Research.

V svojem rednem mesečnem poročilu o prodaji mobilnih telefonov še navajajo, da so Kitajska, zahodna Evropa in Severna Amerika največja gibala te rasti. Kitajska ima namreč največji doseg mobilnih telefonov s 5G na svetu (84 odstotkov), sledita pa zahodna Evropa (76 odstotkov) in Severna Amerika (73 odstotkov).

5G, MWC 2019 Digisvet Boj za uporabnike 5G bo neizprosen tudi v Sloveniji

Cenejši telefoni bodo še pospešili odpiranje novih trgov

V zahodni Evropi in Severni Ameriki po njihovih podatkih velik delež k dosegu telefonov 5G prispeva Apple – ta namreč dosega nadpolovični tržni delež v Severni Ameriki in skoraj tretjinskega v Evropi. Pomemben del k razmahu 5G prispevajo po njihovem mnenju tudi cenejši telefoni (okrog 200 evrov) z operacijskim sistemom Android, ki dosegajo približno petinski delež.

MWC22 Digisvet Največji dogodek mobilnih komunikacij skoraj kot nekoč

Veliko priložnosti je še na trgih Daljnega in Bližnjega vzhoda in Latinske Amerike, kjer bo po ocenah omenjenih analitikov prodaja telefonov s 5G začela rasti veliko hitreje, ko bo ta funkcionalnost prišla tudi na najcenejše naprave, katerih cena je pod 150 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin