Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
7. 1. 2017,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Natisni članek

CES 2017 prenosnik

Sobota, 7. 1. 2017, 14.57

6 let, 7 mesecev

CES 2017

Računalnik, kakršnega še ni bilo #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

1

Proizvajalec opreme za ljubitelje računalniških iger Razer je naredil prenosni računalnik s tremi zasloni. Ko ju uporabnik potrebuje, levi in desni zaslon samodejno pridrsita izza osrednjega in se postavita v položaj.

Računalnik, ki mu Razer za zdaj pravi Project Valerie - gre za prototip in ne za izdelek, pripravljen za prodajne police -, je prava pošast. Tehta namreč skoraj šest kilogramov, debel pa je približno štiri centimetre. "Valerija" zato ni pravi prenosnik, saj njegov uporabnik ne bo najbolj mobilen. Ampak biti res prenosen tudi ni njegov prvotni namen.

View post on imgur.com

Ko so pri Razerju povedali na sejmu zabavne elektronike CES, ki te dni poteka v Las Vegasu, je Project Valerie najbolj minimalistična rešitev za osebo, ki ne more več brez uporabe treh zaslonov.

Tarči Project Valerie, ko in če bo ta naprodaj, bosta ljubitelj računalniških iger, ki ima namesto 90-stopinjskega raje 180-stopinjsko vidno polje, ali pa grafični oblikovalec, ki potrebuje veliko delovno površino.  | Foto: Tarči Project Valerie, ko in če bo ta naprodaj, bosta ljubitelj računalniških iger, ki ima namesto 90-stopinjskega raje 180-stopinjsko vidno polje, ali pa grafični oblikovalec, ki potrebuje veliko delovno površino.

Vsak od treh zaslonov laže sliko v ločljivosti 4K. To pomeni, da bo imel lastnik Razerjevega računalnika za uporabo na voljo okrog 12 tisoč horizontalnih pikslov. Toliko jih ne najdemo pri nobenem drugem prenosnem računalniku na svetu.

Project Valerie je opremljen z mehansko tipkovnico. Tipke se na pritisk odzovejo z za takšne tipkovnice značilnim klikanjem. Razer je sicer eden od proizvajalcev najodličnejših mehanskih tipkovnic.  | Foto: Project Valerie je opremljen z mehansko tipkovnico. Tipke se na pritisk odzovejo z za takšne tipkovnice značilnim klikanjem. Razer je sicer eden od proizvajalcev najodličnejših mehanskih tipkovnic.

Model računalnika Project Valerie, ki ga je Razer predstavljal na sejmu CES, je bil opremljen tudi z grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1080, eno najboljših ta hip. Poganjal ga je procesor Intel Core i7. Slabše strojne opreme računalnik pravzaprav sploh ne bi smel imeti, saj je strojno zahteven že prikaz slike v ločljivosti 4K na enem samem zaslonu, kaj šele treh.

Takole je Razer Project Valerie videti, ko je zložen kot navaden prenosni računalnik. Za primerjavo - zraven bi lahko zložili štiri prenosne računalnike HP Spectre, pa bi bila debelina "Valerije" in kupčka Spectrov enaka.  | Foto: Takole je Razer Project Valerie videti, ko je zložen kot navaden prenosni računalnik. Za primerjavo - zraven bi lahko zložili štiri prenosne računalnike HP Spectre, pa bi bila debelina "Valerije" in kupčka Spectrov enaka.

Oglejte si še predstavitveni videoposnetek:

 

 

 

Ne spreglejte