Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
3. 1. 2018,
17.31

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

hujšanje The Biggest Loser Slovenija nasvet

Sreda, 3. 1. 2018, 17.31

6 let, 3 mesece

Nasvet: nikoli več v dvomih zaradi živil v naših kuhinjah

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

MyFitnessPal, o katerem smo že pisali, je z naskokom najbolj priljubljena aplikacija za pametne telefone, s katero lahko ustvarjamo dnevnik prehrane. Aplikacija ima tudi zelo uporabno funkcijo za hitrejše vnašanje obrokov, ki je marsikdo ne uporablja - čitalnik črtnih kod, ki v hipu prepozna številne prehranske izdelke, med drugim praktično vse, ki jih najdemo na policah slovenskih trgovin.

Že večkrat je bilo dokazano, da je redno spremljanje in beleženje energetskega vnosa (koliko hrane pojemo) eden najbolj zanesljivih načinov za nadziranje telesne teže, se pravi za vzdrževanje trenutne teže, izgubljanje maščobe in pridobivanje mišične mase.  | Foto: Thinkstock Že večkrat je bilo dokazano, da je redno spremljanje in beleženje energetskega vnosa (koliko hrane pojemo) eden najbolj zanesljivih načinov za nadziranje telesne teže, se pravi za vzdrževanje trenutne teže, izgubljanje maščobe in pridobivanje mišične mase.  Foto: Thinkstock

Eden do posameznika najbolj prijaznih načinov za spremljanje količine zaužitih kilokalorij je uporaba aplikacije za pametne telefone MyFitnessPal. Uporabniku omogoča pregledno in preprosto ustvarjanje prehranskega dnevnika in podrobno analizo količine in raznovrstnosti hrane, kar zadeva makrohranila (beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati) in mikrohranila (vitamini, minerali, vlaknine).

Tekmovalci hujšajo tudi v šovu The Biggest Loser Slovenija, ki je na sporedu od torka do petka zvečer na Planet TV, sledi pa komentatorska oddaja Od težaka do junaka.

Aplikacijo MyFitnessPal po vsem svetu danes uporablja več kot sto milijonov uporabnikov.  | Foto: Reuters Aplikacijo MyFitnessPal po vsem svetu danes uporablja več kot sto milijonov uporabnikov. Foto: Reuters

Beležnje obrokov je z aplikacijo mogoče na tri načine. Najbolj zamuden postopek je ročno vnašanje posameznih živil s podatki o prehranskih vrednostih, ki jih najdemo na njihovi embalaži. Prehranske izdelke, predvsem tiste, ki nimajo embalaže (postrežno meso, zelenjava), je lažje poiskati v bazi živil, ki zna tudi slovensko, vsebuje pa podatke o več milijonih različnih vrst hrane.

A ko želimo biti res specifični - izdelek na embalaži morda nima navedenih prehranskih vrednosti, obenem pa ga ne najdemo v bazi živil -, lahko embalažo živila napademo s čitalnikom črtnih kod, ki je del aplikacije. Ta črtno kodo poveže z vnosom v bazi živil, če ta obstaja - v veliki večini primerov je tako -, in uporabniku prihrani precej časa. 

Klikni na fotografijo za ogled različice v polni velikosti. | Foto: Matic Tomšič Klikni na fotografijo za ogled različice v polni velikosti. Foto: Matic Tomšič

Iskanje živil s črtno kodo v bazi aplikacije MyFitnessPal deluje tudi pri številnih izdelkih, ki jih pogosto najdemo na policah slovenskih supermarketov:

Takole smo s čitalnikom črtnih kod v aplikaciji MyFitnessPal preverili, ali v njeni prehranski bazi lahko najdemo nekaj najpogostejših živil v slovenskih gospodinjstvih: Vegeto, limone iz supermarketa Hofer in široke rezance znamke Tuš. Klikni na fotografijo za ogled večje različice. | Foto: Matic Tomšič Takole smo s čitalnikom črtnih kod v aplikaciji MyFitnessPal preverili, ali v njeni prehranski bazi lahko najdemo nekaj najpogostejših živil v slovenskih gospodinjstvih: Vegeto, limone iz supermarketa Hofer in široke rezance znamke Tuš. Klikni na fotografijo za ogled večje različice. Foto: Matic Tomšič

Preberite tudi:

Preprost nasvet za lažje hujšanje, ki vas ne bo stal ničesar

 

Ne spreglejte