SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najstniki pričakujejo največ

0

termometer

Slovenski kupci bodo v letošnjem predprazničnem nakupovalnem obdobju porabili okrog 140 evrov, za računalnike, televizorje in pametne telefone pa do 500 evrov.

Pri predprazničnih nakupih še vedno ostaja glavna ovira pomanjkanje zamisli, kaj sploh kupiti, a so elektronske naprave vendarle tako priljubljene, da bodi slovenski kupci zanje v letošnjem decembru porabili približno enako ali malo več kot lani, je med drugim pokazala anketa, ki jo je ameriška tehnološka družba Intel opravila pri treh največjih slovenskih prodajalcih zabavne elektronike in tehnoloških naprav. Katere naprave so najpogostejša izbira za darilo? Med darili, za katera je treba odšteti več kot 200 evrov, prevladujejo televizorji, tablični računalniki, igralne konzole in prenosniki, narašča pa priljubljenost nosljivih naprav. V tem cenovnem razredu so tudi snemljive naprave, to so prenosniki, ki jim je mogoče odstraniti zaslon in jih uporabljati kot tablico.

V cenovnem razredu do 200 evrov se slovenski decembrski kupci najraje odločajo za male gospodinjske aparate in aparate za osebno nego, a dodatna oprema za računalnike, kot so tipkovnice in slušalke, ter računalniške igre ne zaostajajo veliko, so ugotovili. Kaj od elektronike najraje dobimo za darilo? Anketa je pokazala, da so v svetu elektronike pri damah najbolj zaželena darila mali gospodinjski aparati in aparati za osebno nego, moški pa najraje prejmejo televizorje, prenosne računalnike, opremo za računalnike, pametne telefone in izdelke za šport. Še najvišja pričakovanja imajo najstniki: tablični računalniki, prenosniki, pametni telefoni ter razni računalniški dodatki in oprema, med katerimi je na primer tudi palica za sebke (selfieje).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin