SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najdi.si z obogatenim zemljevidom

3

termometer

Slovenski spletni zemljevid najdi.si, ki ponuja iskanje po krajih, ulicah, hišnih številkah ter nazivih podjetij in drugih organizacij, uporabnikom po novem ponuja kar nekaj novosti.

Obogaten je z novo bazo podatkov za pravne osebe, z ikonami dejavnosti, ima novo barvno shemo in vektorske podatke ter ponuja rezultate iskanj, obogatene s povezavami do komentarjev in ocen. Nazornejša predstavitev novosti na zemljevid.najdi.si obsega: 1. Novo barvno shemo zemljevida Najdi.si zemljevid omogoča prijaznejši pogled na ulice, stavbe in druge lokacije. Nova barvna shema še bolj jasno prikazuje različne lokacije in olajša orientacijo po Sloveniji.

2. Ikone dejavnosti

Kje je banka na Slovenski cesti? Kje je mestna občina v Mariboru? Na ta vprašanja dajejo odgovor oranžne ikone na zemljevidu. Slika posamezne ikone je vezana na dejavnost podjetja.

S klikom na oranžno ikono se odpre oblaček, v katerem so zapisani podatki o podjetju na tisti točki.

3. Obogatene rezultate iskanja

Rezultati iskanja na levi strani zemljevida so obogateni s povezavami do komentarjev (število) in ocen (kakovost) podjetij na firma.najdi.si.

Primer: Če uporabnik na zemljevidu išče npr. gostilno v Ljubljani, se mu med rezultati izpišejo gostilne v Ljubljani, poleg vsakega podjetja pa še ocene in komentarji, ki so v pomoč pri izbiri gostilne. Prav tako lahko obiskovalec zemljevida s klikom na "podrobnosti" na portalu firma.najdi.si komentira in oceni katero koli podjetje, ki ga pozna.

Na zemljevid so bili dodani tudi posodobljeni geografski podatki in nova baza podatkov za pravne osebe. Nenehni razvoj aplikacije zemljevid.najdi.si bo tudi v prihodnje skrbel, da bodo uporabniki na čim prijaznejši način premagovali razdalje po Sloveniji: načrtovanje poti, prikazovanje prihodov mestnih avtobusov, novi satelitski posnetki Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin