SiolNET. Digisvet Novice
3,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zloglasni plaži našli mrtvega pionirja kriptovalut

3,14

termometer

Nikolai Mushegian | Nikolai Mushegian je bil v času smrti star 29 let. | Foto: DAI
Nikolai Mushegian je bil v času smrti star 29 let. Foto: DAI

V petek zjutraj po lokalnem času so na plaži Condado v Portoriku našli truplo Nikolaia Mushegiana, enega od pionirjev organizacije za izposojanje in posojanje kriptovalut MakerDAO in enega vplivnejših razvijalcev decentraliziranih finančnih sistemov. 

Javna plaža Condado, ena največjih v glavnem mestu Portorika San Juanu, velja za plavalcem zelo nevarno. V preteklosti se je zaradi zelo močnih morskih tokov tam utopilo in utapljalo več ljudi. Eden od njih je bil po poročanju lokalnega medija El Nuevodia najverjetneje tudi 29-letni Nikolai Mushegian. Medij CoinDesk je kasneje neodvisno potrdil, da je bil utopljenec res Mushegian. 

Plaža Condado v Portoriku v 3D-pogledu, ki ga lahko prikaže Googlov Zemljevid. | Foto: Google Zemljevidi Plaža Condado v Portoriku v 3D-pogledu, ki ga lahko prikaže Googlov Zemljevid. Foto: Google Zemljevidi

Eden od očetov organizacije MakerDAO, ki gradi decentralizirane rešitve za izposojanje kriptovalut, je veljal za razmeroma zasebnega človeka in se ni pogosto izpostavljal v javnosti, a le nekaj ur pred svojo smrtjo je objavil kriptiran tvit, v katerem je domnevno zarotniško gibanje obtožil, da ga namerava mučiti do smrti.

"CIA, Mosad in pedofilska elita v Portoriku in na karibskih otokih upravljajo neke vrste izsiljevalsko trgovino z ljudmi. To bodo naprtili meni s prenosnim računalnikom, ki mi ga je podtaknilo moje nekdanje dekle, v resnici je bila vohunka. Mučili me bodo do smrti."

Ni jasno, ali se je Mushegian z zgornjo objavo norčeval iz znanih teorij zarote, ki so po spletu zaokrožile v zadnjih letih, ali je mislil resno. Objava je sicer na Twitterju sprožila številne govorice in ugibanja, mnoge je zaskrbelo tudi duševno zdravje Mushegiana v dneh pred njegovo smrtjo. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin