SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LG gradi tovarno upogljivih zaslonov

3

termometer

Južnokorejski LG bo v prihodnjih mesecih v svoji domovini začel graditi tovarno, kjer bodo proizvajali zaslone nove generacije - tudi upogljive, za katere pričakujejo veliko rast povpraševanja.

Gradnja tovarne bo trajala predvidoma poldrugo leto, v kar bodo vložili okrog 830 milijonov evrov. Namenjena bo proizvodnji manjših in srednje velikih plastičnih zaslonov OLED, ki bodo svoje mesto našli na nosljivih napravah, mobilnih telefonih, tablicah in v avtomobilskih sistemih za zabavo in obveščanje.

Pričakujejo, da bodo ti zasloni energetsko učinkovitejši od zdajšnjih, k pričakovanemu nižanju cen pa bo pripomogla tudi večja proizvodnja. Nova tovarna naj bi namreč predvidoma podvojila zdajšnje proizvodne zmogljivosti zaslonov južnokorejskega proizvajalca, natančneje njegove enote za zaslone LG Display.

V prihodnjih letih pričakujejo zelo veliko rast povpraševanja po tovrstnih zaslonih, ne le iz matične hiše LG, temveč tudi od drugih proizvajalcev, kot je Apple. LG Display in Samsung Display sta, vsaj za zdaj, edina dva proizvajalca, ki zmoreta množično proizvodnjo zaslonov OLED, ki imajo boljše lastnosti in manjšo energetsko porabo od zaslonov LCD.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin