Kričej: Vsi ste zmagovalci, vsi ste na pravi poti

Državni sekretar v kabinetu vlade, svetovalec uprave Telekoma Slovenije in člani komisije so bili enotnega mnenja: vse ideje so bile fantastične in so bile po svoje vse zmagovalne.

1 / 11

Foto: Bor Slana

2 / 11

Foto: Bor Slana

3 / 11

Foto: Bor Slana

4 / 11

Foto: Bor Slana

5 / 11

Foto: Bor Slana

6 / 11

Foto: Bor Slana

7 / 11

Foto: Bor Slana

8 / 11

Foto: Bor Slana

9 / 11

Foto: Bor Slana

10 / 11

Foto: Bor Slana

11 / 11

Foto: Bor Slana

Komisija pri izbiri zmagovalca druge generacije podjetniškega pospeševalnika TSstartup ni imela lahkega dela. "Tokrat je bilo veliko težje kot pri prvi generaciji, ker so bili tokratni projekti res vsi izjemno dobri in tudi zelo izenačeni," je pojasnil Sašo Savić, direktor Sektorja za informatiko v Telekomu Slovenije in predsednik komisije TSstartup, ki je pri obeh generacijah razglasil zmagovalce. "Pri izbiri smo upoštevali predvsem napredek, dosežen med udeležbo v TSstartupu, in kako daleč je prišla ideja pri realizaciji," je še dodal pred razglasitvijo zmagovalcev: na drugem mestu je ekipa Tee.LT, ki je prejela nagrado v višini 10 tisoč evrov, zmagovalna ekipa confidly pa bo svoj razvoj nadaljevala z 20 tisoči evri dodatnih sredstev, kolikor znaša prva nagrada.

Slovensko znanje cenijo "Ko sem prejel vabilo na ta dogodek, sem bil resnično vesel," je povedal Dušan Kričej, državni sekretar v kabinetu vlade, ki je skoraj vse svoje poklicno življenje namenil informatizaciji javne uprave in poslovanja države. "Elektronske storitve, tako spletne kot mobilne, so tudi veliko cenejše, kar triinpolkrat v primerjavi s tradicionalnim stikom in dvakrat cenejše od storitve prek telefona," je še povedal Kričej, ki je spomnil, da se včasih morda niti ne zavedamo, kako dobro in cenjeno je slovensko znanje na tem področju. Prav tako je prepričan, da bo zdajšnja vlada še naprej odločna pri večanju učinkovitosti javne uprave in odpravljanju birokratskih ovir, kar se po njegovem mnenju kaže tudi v pred kratkim objavljenih projektih pod vodstvom ministra Gregorja Viranta, ki bodo državljanom olajšali poslovanje z javno upravo.

Prednost v izkoriščanju obstoječe infrastrukture Telekoma Slovenije "Razmišljajte veliko, a začnite z majhnim," je kot popotnico vsem enajstim ekipam, ki danes končujejo svojo udeležbo v drugi generaciji Telekomovega podjetniškega pospeševalnika TSstartup, sporočil svetovalec uprave Telekoma Slovenije Marko Boštjančič. Kot izjemno prednost TSstartupa je izpostavil izkoriščanje obstoječe infrastrukture, ki jo Telekom Slovenije uporablja za svoje vsakodnevno poslovanje in jo daje v uporabo sodelujočim v TSstartupu, a bi bila brez TSstartupa sodelujočim ekipam veliko težje dosegljiva.

Sodelovanje ekip, predavateljev in mentorjev "TSstartup niso samo ekipe, so tudi mentorji in predavatelji ter izmenjava izkušenj z njimi," je še dodal Aleš Smokvina, ki je pri Telekomu Slovenije skrbel za operativno izvedbo obeh generacij TSstartupa. Člani ekip so ob tem dodali, da so bile priložnosti za vzpostavitev novih stikov, tako z drugimi ustvarjalci kot tudi s potencialnimi poslovnimi partnerji in naložbeniki, ki jim jih je omogočil TSstartup, zanje prav tako neprecenljive.

Ekipa Confidly, ki jo sestavljata Jelena Rašula in Matjaž Mrgole, je razvila mobilno aplikacijo, prek katere lahko posamezniki anonimno zaupajo svoje težave. Je vaša mobilna spoved in anonimni prijatelj, saj je vedno z vami na mobilnem telefonu, ko potrebujete pogovor. Na vaše vprašanje vam odgovorijo drugi uporabniki, ki so pripravljeni pomagati in z vami deliti svoje izkušnje. Jelena in Matjaž sta pokazala, da sta sposobna v treh mesecih izpeljati celoten poslovni cikel od spremembe ideje do vstopa na trg. Miha Grešak in Nejc Vivod sta z zanimivo mobilno igro Tee.LT za učenje poštevanke z nagibom naprave združila učenje, zabavo in spretnost. Cilj igre je zgolj z nagibom tablice poiskati pravo rešitev oz. odgovor. Igra Tee.LT bo najprej dostopna na tabličnih računalnikih iPad in bo v svoji polni izvedbi plačljiva. Zasnova igre pa omogoča nadaljnje prilagajanje na druge učne vsebine in tudi nadgrajevanje igralnih možnosti v skladu s posameznimi ciljnimi skupinami.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano