Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
16.05

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Gettyimages

Natisni članek

advertorial Telekom Slovenije internet

Četrtek, 24. 1. 2019, 16.05

2 meseca, 2 tedna

Koliko prenosa podatkov zares potrebujete?

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Gettyimages

Svet poganjajo podatki, tako ali drugače. Pa jih imate dovolj? Govorimo o tistih internetnih. Da mora biti internetna povezava zanesljiva in hitro delujoča, verjetno pričakujemo vedno, ko uporabljamo internet.

Prenosni računalnik | Foto:

Večina uporabnikov mobilnega interneta se na začetku uporabe te storitve na svojem mobitelu spoprijema s podobnim vprašanjem - koliko prenosa podatkov mesečno potrebujem, da ne bom presegel zakupljene količine in imel dodatnih stroškov?

Ali je zame kot uporabnika dovolj 100 GB mesečnega prenosa podatkov? Ali mogoče potrebujem neomejen prenos podatkov? Vse to je odvisno od velikega števila parametrov, ki jih mora vsak uporabnik zase vsaj okvirno vedeti. V te parametre štejejo podatki o tem, zakaj bo uporabnik uporabljal mobilni internet - ali bo prenašal filme, pošiljal in pregledoval zgolj elektronsko pošto, ali bo gledal prenos TV-programa v živo ...

Hitrost internetne povezave, predvsem premajhna hitrost, pomembno vpliva na našo uporabniško izkušnjo pri vseh aktivnostih, ki so povezane s spletom - pri pošiljanju elektronske pošte, brskanju po spletnih straneh ali videopogovoru. Zato je priporočljivo, da izberete tako hitro povezavo, da bo omogočila nemoteno delovanje.

Šest ur in pol ali tri minute in 40 sekund?

Različni ponudniki svojo ponudbo oglašujejo s terminom neomejene količine prenosa podatkov, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je to tudi najboljša opcija. Kaj se zgodi, ko presežemo določeno količino prenosa podatkov? Ob branju drobnega tiska boste hitro ugotovili, da je povsem možno, da se po določeni količini porabljenih podatkov hitrost prenosa podatkov zniža na znatno manjšo hitrost.

Vzemimo primer. Neomejeno pravzaprav ni neomejeno, saj se lahko po uporabi 100 GB hitrost zniža na en megabit v sekundi. S takšno hitrostjo pa je seveda uporaba svetovnega spletna znatno počasnejša. Za primerjavo poglejmo, kakšna je razlika v prenosu ene sezone vaše najljubše serije ob znižani hitrosti ali denimo ob hitrosti 150/50 Mbits/s. Za prenos v velikosti enega DVD-ja boste denimo z znižano hitrostjo 1 Mbit/s potrebovali kar 6 ur in pol, medtem ko boste s polno LTE-povezavo za isto količino potrebovali zgolj 3 minute in 40 sekund.

Televizija, internet | Foto:

Hitrost, ki se ne niža

Pri Telekomu Slovenije so poskrbeli, da smo v novo leto vstopili s prazničnim paketom Vse dobro, kjer imate uporabniki na voljo 2019 GB za vse leto, s ključno prednostjo - hitrostjo interneta, ki se ne niža.

Če to porazdelimo na posamezne mesece, pomeni, da imate v povprečju vsak mesec na voljo 168 GB, pri čemer je vedno zagotovljena hitrost do 150/50 Mbits/s.

Vsi novi in dosedanji naročniki dobite paket Vse dobro za samo 19,99 evra na mesec za čas vezave z mobitelom. Priložnost, da izkoristite izjemno praznično ponudbo v promocijskem obdobju, imate vse do 31. januarja 2019.

Paket Vse dobro vsebuje:

  • 2019 GB prenosa podatkov NA LETO v Sloveniji, ​od tega do 9323 MB prenosa podatkov na mesec brez dodatnih stroškov v državah območja EU-tarife.
  • Hitri internet LTE/4G+ s hitrostjo do 150/50 Mbit/s.
  • Neomejene klice v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.
  • 2019 enot za pogovore in SMS-/MMS-sporočila na mesec v vsa slovenska omrežja in v državah območja EU-tarife.

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Ne spreglejte