SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kmalu rekorden prenos mobilnih aplikacij

4

termometer

 | Foto:
Najnovejše poročilo analitičnega podjetja Berg Insight pravi, da se bo število prenesenih aplikacij v obdobju med letoma 2010 in 2015 povečalo za dobrih 57 odstotkov.

Tako bi ob koncu tega obdobja, leta 2015, število prenesenih aplikacij doseglo kar 98 milijard. Podjetje ocenjuje, da bo dobiček od plačljivih aplikacij leta 2015 znašal 1,6 milijarde evrov. Vodilno podjetje pri aplikacijah je trenutno podjetje Apple, ki bo ostalo vodilno tudi do konca opazovanega obdobja, pravi poročilo. Torej mu na poti načrtov ne bo prekrižal Android, ki je njegov edini resni konkurent, kaj šele Windows Phone, ki se bo po napovedih uvrstil na tretje mesto.

"Čeprav se bo število prenosov v omenjenem obdobju povečalo, bo večina prenesenih aplikacij brezplačnih, zato bo način, kako zaslužiti z aplikacijami, največji izziv za razvijalce," menijo v podjetju.

Posebna aplikacija podjetja TSmedia za mobilne telefone s platformo Android in Apple iOS, ki omogočata prebiranje spletnega portala Planet Siol.net, sta dostopni v spletni trgovini Android Application Store oziroma v Apple Application Store in sta brezplačni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin