Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
10. 1. 2016,
10.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Netflix nasveti Matic Tomšič

Nedelja, 10. 1. 2016, 10.23

6 let, 7 mesecev

Kako lahko slovenski uporabnik na Netflixu dostopa do prav vseh televizijskih serij in filmov?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Netflix je na voljo tudi v Sloveniji, a je ponudba vsebin za zdaj še zelo omejena. To lahko odpravimo s programom Smartflix, ki nam odpre dostop do celotnega Netflixovega kataloga.

Kaj je Smartflix? Smartflix je (za zdaj, dokler je še v razvoju) brezplačen program, ki zaobide Netflixove lokacijske omejitve za dostop do televizijskih serij in filmov. Netflixova ponudba vsebin se namreč razlikuje od države do države. Kot je v razlagi delovanja Smartflixa na forumu Reddit razložil eden od njegovih razvijalcev, je program preprostejši za uporabo in bolj varen od nekaterih podobnih storitev za preusmerjanje spletnega prometa prek namestniških strežnikov. Dodal je še, da Smartflix nima nobene povezave s piratskimi vsebinami, saj se video pretaka neposredno z Netflixa, za uporabo pa je treba imeti naročnino na Netflix.

Smartflix je praktična rešitev za zaobitje geolokacijskih omejitev in ne uradna Netflixova storitev. Čeprav Netflix še nikoli ni ukinil uporabniškega računa naročniku, ki je do določenih vsebin dostopal prek namestniških strežnikov, velja opozoriti, da uporaba Smartflixa na lastno odgovornost. V nekaj preprostih korakih do bogate Netflixove ponudbe, ki je Slovenci (še) nismo deležni Smartflix je samostojen program, kar pomeni, da ga je treba namestiti na osebni računalnik. Datoteko za namestitev lahko takoj prenesemo s te povezave.

Ko Smartflix namestimo in poženemo, se takoj odpre katalog vsebin. V orodni vrstici zgoraj lahko preklapljamo med filmi (Movies) in televizijskimi serijami (TV Shows).

Klik na izbrano vsebino nas preusmeri na spodnji zaslon. Da lahko začnemo z ogledom, se moramo prijaviti z Netflixovim uporabniškim računom (kako ga ustvariti, smo podrobno opisali v zgornji povezavi, za vsak slučaj jo prilagamo še enkrat). Vpišite uporabniško ime (naslov e-pošte) in geslo ter kliknite Sign In (vpis).

Začelo se bo predvajanje filma ali prve epizode v televizijski seriji. Okno predvajalnika je enako kot pri Netflixu, celoten uporabniški vmesnik pa je malce poenostavljen.

Ena od posledic poenostavljenega vmesnika je, da moramo želene epizode in sezone v televizijski seriji izbirati neposredno v predvajalniku. Kako to storimo, je razvidno iz spodnje slike.

Ne spreglejte