SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Googlove zemljevide lahko urejajo tudi uporabniki

4

termometer

 | Foto:
Od danes je tudi na slovenskem internetnem nebu na voljo orodje Map Maker, ki uporabnikom spleta omogoča spreminjanje, urejanje in dopolnjevanje spletnih zemljevidov Google Maps.

Kot so sporočili iz Googla, lahko uporabniki z novim orodjem zemljevide dopolnjujejo na različne načine. Med drugim lahko dodajo zaznamke o svojem podjetju, o zanimivostih, označijo lahko nove ceste, obstoječim pa dodajo podatke o kolesarskih stezah in podobno. Mogoče je tudi izbrisati nepravilne vsebine.

"Za naše uporabnike so pomembne točne in natančne lokalne informacije, pri čemer so ključnega pomena lokalni prebivalci, ki najbolje poznajo svoje kraje. Z orodjem Map Maker lahko tudi slovenski uporabniki pomagajo izboljšati Googlove spletne zemljevide", je ob tem zapisala vodja trženja za Google Slovenija Metka Svetlin.

Za pretirano ustvarjalnost ne bo prostora Prispevki uporabnikov na zemljevidih sicer niso vidni takoj, saj morajo pred objavo prestati pregled uporabnikov in Googlovih strokovnjakov. Orodje Map Maker je od danes na voljo še v šestih drugih državah: na Hrvaškem, v Estoniji, Latviji, Grčiji, na Slovaškem in v Litvi. Zemljevidi Google Maps so pred le nekaj tedni sicer prejeli dolgo pričakovano posodobitev v obliki 360-stopinjskih fotografij slovenskih cest, mest in turističnih znamenitosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin