SiolNET. Digisvet Novice
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Facebook in (njegov) Instagram bosta opozarjala na nošenje mask

0,14

termometer

Facebook, maske, opozorilo
Uporabniki družbenih omrežij Facebook in Instagram v ZDA že prejemajo opozorila o nošenju mask na javnih prostorih. Foto: Facebook

Družbeni omrežji Facebook in Instagram bosta uporabnike v ZDA, verjetno pa tudi drugod, opozarjala na nošenje zaščitnih mask na javnih krajih z opozorili ob vsakem zagonu njunih aplikacij.

Uporabniki v ZDA so začeli opažati nova opozorila na vrhu časovnic znotraj aplikacij v preteklih dneh. V teh opozorilih je tudi povezava do ameriškega središča za preprečevanje in nadzor bolezni (Center for Disease Control and Prevention - CDC), v Facebookovem opozorilu pa tudi do Facebookovega informacijskega središča o bolezni covid-19.

Opozorilo bodo res videli mnogi (in mnogokrat)

Opomnik so v družbi Facebook, ki upravlja družbeni omrežji Facebook in Instagram, ustvarili predvsem zaradi očitno neobvladljive rasti števila okuženih s covid-19 v ZDA.

Toda rahljanje ukrepov v mnogih drugih državah se za Facebook zdi pravi trenutek, da na pomen preventive opozorijo tudi drugod po svetu. Glede na število uporabnikov teh družbenih omrežij in kako pogosto odpirajo ti dve aplikaciji, gre gotovo za zelo učinkovit in prodoren komunikacijski kanal.

Koronavirus Digisvet Veliko leglo lažnih novic o koronavirusu je - WhatsApp

Preprečili potencialne zlorabe oglasov v zvezi z epidemijo

Družba Facebook pa ima tudi ogromno dodatnega dela zaradi pandemije. Predvsem zaradi vala kritik, da je ravno tako njihova aplikacija za hipno sporočanje WhatsApp eden od največjih virov lažnih novic (tudi) o pandemiji, so prepovedali oglaševanje zaščitne opreme, dezinfekcijskih sredstev, kompletov za testiranje in vsega drugega, kar je povezano z epidemijo bolezni covid-19.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin