Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
18. 2. 2016,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Chrome Matic Tomšič

Četrtek, 18. 2. 2016, 21.08

8 let

Če uporabljate spletni brskalnik Chrome, morate namestiti teh pet odličnih razširitev

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brskalnik Chrome omogoča dodajanje razširitev, ki ga popestrijo in poglobijo ter uporabniku pomagajo, da na spletu dela bolj učinkovito. Predstavljamo jih pet, ki so nam najbolj všeč.

Videz: Earth View by Google Earth Razširitev Earth View uporabniku vsakič, ko v brskalniku Chrome odpre nov zavihek, pokaže eno od 500 satelitskih fotografij Zemlje z Googlovega zemljevida. Uporabnik lahko nato fotografijo prenese na osebni računalnik in jo nastavi za ozadje namizja, jo deli na družbenih omrežjih (v oknu zgoraj desno) ali pa njeno lokacijo obišče na spletni strani Google Maps (v oknu spodaj desno).

Kliknite tukaj, če želite namestiti Earth View from Google Earth

Varnost: Ghostery Ghostery ob obisku različnih spletnih strani uporabniku ponudi več nadzora nad tem, katere osebne podatke želi z njimi deliti, in jim prepreči, da bi mu sledile po tem, ko je spletno stran že zapustil.

Kliknite tukaj, če želite namestiti Ghostery

Produktivnost: StayFocusD StayFocusD je primeren za uporabnike, ki spletni brskalnik Chrome uporabljajo za delo ali učenje, pri čemer jim občasno zmanjka volje ali motivacije. Prisili jih namreč, da časa, ki bi ga lahko porabili bolj kakovostno in produktivno, ne zapravljajo na Facebooku, YouTubu in podobnih zabavnih spletnih straneh. S StayFocusD lahko ustvarimo sezname spletišč, ki jih bo razširitev med delom na internetu blokirala oziroma nam dostop dovolila le za določen čas.

Kliknite tukaj, če želite namestiti StayFocusD

Praktičnost: Sidenotes Sidenotes na levi strani okna brskalnika Chrome odpre preprosto beležko in na katerikoli spletni strani omogoči zelo preprosto ustvarjanje hitrih zapiskov. Ti se shranjujejo v oblak Dropbox, ki je potreben za uporabo razširitve Sidenotes. Uporabniški račun Dropbox si lahko brezplačno ustvarite tukaj.

Kliknite tukaj, če želite namestiti Sidenotes

Častna omemba: Googlov slovar Google Dictionary je preprost slovar, ki ga lahko uporabimo bodisi za prevajanje bodisi za razlago nerazumljivih besed. Ker ne podpira našega jezika, bo slovenskemu uporabniku najbolj prav prišel predvsem v primeru, ko bo na spletu naletel na manj znan izraz v angleščini ali nemščini. Med jeziki, ki jih lahko nastavimo, so sicer tudi italijanščina, francoščina, španščina, nizozemščina, ruščina, slovaščina, brazilska portugalščina, češčina, kitajščina in korejščina.

Kliknite tukaj, če želite namestiti Googlov slovar

Izobraževanje: Duolingo Duolingo uporabniku ponuja učenje tujih jezikov na najpreprostejši način – s slikovno asociacijo ter nenehnim ponavljanjem izrazov in besednih zvez. Uporabnik se lahko na Duolingu, ki storitev ponuja povsem brezplačno, med drugim uči nemščino, italijanščino, francoščino, španščino, danščino, ruščino, arabščino, kitajščino, esperanto. Duolingo lahko preizkusite tudi na uradni spletni strani, ne le prek razširitve.

Kliknite tukaj, če želite namestiti Duolingo

Častna omemba: Language Immersion Language Immersion učenje tujega jezika omogoča na malce bolj subtilen način kot zgoraj omenjeni Duolingo. Razširitev na spletnih straneh, ki jih uporabnik obiskuje, izraze in besedne zveze v jeziku, ki mu je domač, postopoma zamenjuje s tujkami.

Kliknite tukaj, če želite namestiti Language Immersion

Ne spreglejte