SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če uporabljate brskalnik Firefox, vam na spletu ne bodo več sledili

1

termometer

 | Foto:
Mozilla je v novi izdaji Firefoxa izboljšala zasebni način brskanja po spletu. Ta spletnim stranem zdaj onemogoči, da bi sledile uporabniku.

Zasebni način brskanja po spletu je v brskalnikih Firefox, Chrome, Internet Explorer ali Edge pravzaprav zaseben le lokalno, saj onemogoči le shranjevanje zgodovine obiskanih spletnih strani, iskanj in piškotkov. Uporabnikove aktivnosti lahko spletne strani, ki jih obišče, kljub zasebnemu načinu še vedno vidijo in ga spremljajo z analitičnimi sledilniki ter prek interakcij z gumbi za družbena omrežja (všeč mi je za Facebook, na primer) in morebitnimi kliki na oglase.

Posodobljena izdaja Firefoxa, ki je že na voljo (prenesete jo lahko tukaj), je zasebni način izboljšala. Razvijalec Mozilla ga je nadgradil z zaščito pred sledenjem. Ta na spletnih straneh, ki jih obiščemo v zasebnem načinu, blokira izvajanje programske kode, ki aktivira sledilnike, oglase in gumbe za deljenje vsebin na družbenih omrežjih.

Zaščito pred sledenjem je v novem zasebnem oknu (odpremo ga v glavnem meniju ali s kombinacijo tipk Ctrl+Shift+P) mogoče izklopiti kadarkoli. To je uporabno ob obisku določenih spletnih strani, ki jim bo zaščita onemogočila normalno delovanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin