SiolNET. Digisvet Novice
7,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brutalen umor mlade direktorice tehnološkega podjetja

7,75

termometer

Pava LaPere | Pava LaPere je po besedah njenih sodelavcev veljala za izredno sposobno, delovno in vključevalno osebo. Podjetje EcoMap Technologies je ustanovila pri 21 letih med študijem na univerzi John Hopkins.  | Foto: EcoMap Technologies
Pava LaPere je po besedah njenih sodelavcev veljala za izredno sposobno, delovno in vključevalno osebo. Podjetje EcoMap Technologies je ustanovila pri 21 letih med študijem na univerzi John Hopkins.  Foto: EcoMap Technologies

Na svojem domu v ameriškem mestu Baltimore so policisti v ponedeljek našli mrtvo 26-letno Pavo LaPere, ustanoviteljico in direktorico tehnološkega podjetja EcoMap Technologies, ki se ukvarja z obdelavo lokacijskih podatkov. 

LaPerejeva, ki jo je revija Forbes letos uvrstila tudi na prestižni seznam tridesetih najperspektivnejših podjetnikov in voditeljev, ki še niso dopolnili 30 let, je bila umorjena, pred smrtjo pa je utrpela zelo hude poškodbe glave, je poročalo več ameriških medijev.

Tudi lokalna policija dogodek obravnava kot umor prve stopnje, v povezavi z njeno smrtjo pa išče 32-letnega Jasona Deana Billingsleyja, je v torek sporočil vodja enote za preiskovanje umorov in vršilec dolžnosti komisarja policije v Baltimoru Richard Worley. 

Tushar Atre Digisvet Skrivnostna smrt milijonarja pretresa Silicijevo dolino

Billingsley naj bi bil stari znanec policije, med drugim je bil v preteklosti že obsojen zaradi spolnega napada. Baltimorška policija ga opisuje kot izredno nevarnega posameznika, ki je najverjetneje oborožen. Policisti sicer ne verjamejo, da sta se LaPerejeva in Billinsley poznala. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin