Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
8. 8. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

pametni telefon Samsung Samsung Galaxy S8

Torek, 8. 8. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Najboljši telefon, ki prenese padec po tleh in potapljanje?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Podjetje Samsung je oznanilo, da bo uporabnikom kmalu na voljo pametni telefon Galaxy S8 Active. Gre za robustnejšo različico aktualnega Galaxy S8, ki velja morda celo za najboljši pametni telefon ta hip. Active bo bolj odporen na zunanje dejavnike, sicer pa bo enako zmogljiv, obljublja Samsung. 

Samsung Galaxy S8 Active | Foto: Samsung.com Samsung Galaxy S8 Active Foto: Samsung.com

 

Skoraj edina žrtev preoblikovanja pametnega telefona Samsung Galaxy S8 v robustnejši model Galaxy S8 Active bo estetika, saj robovi čudovitega zaslona ne bodo več ukrivljeni, temveč ravni kot pri večini drugih telefonov. Razlog za to je Samsungovo jamstvo, da bo pametni telefon brez poškodb preživel padce neposredno na zaslon z višine do poldrugega metra. 

Samsung Galaxy S8 Active zadaj | Foto: Samsung.com Samsung Galaxy S8 Active zadaj Foto: Samsung.com

Zaslon bo sicer prikazoval sliko v enaki ločljivosti in barvah kot klasični S8, zelo malo pa bo tudi drugih razlik. Jedro naprave ostaja enako, Samsung ne bo spreminjal niti fotoaparata, programske opreme ali položaja čitalnika prstnih odtisov. 

Samsung je čitalnik prstnih odtisov s sprednje strani z generacijo S8 preselil na zadnjo stran ob fotoaparat, kar številnim uporabnikom ni najbolj všeč. | Foto: Samsung.com Samsung je čitalnik prstnih odtisov s sprednje strani z generacijo S8 preselil na zadnjo stran ob fotoaparat, kar številnim uporabnikom ni najbolj všeč. Foto: Samsung.com

Galaxy S8 Active prinaša tudi konkretno izboljšavo in sicer veliko zmogljivejšo baterijo. Njena zmogljivost bo namesto 3.000 miliamperskih ur zdaj znašala kar 4.000 miliamperskih ur, kar Galaxy S8 postavlja v sam vrh med vrhunskimi pametnimi telefoni. 


Preberite naš preizkus večje različice Samsungove "osmice": Galaxy S8+


Samsungov novinec ne bo za vse uporabnike. Cena naprave bo ob izidu približno ista ali celo še malce višja od klasičnega Galaxy S8 (okrog 800 evrov v prosti prodaji), kar bo za kupca, ki praktičnosti ne želi toliko kot estetiko, morda vendarle prehud zalogaj. Uporabnikom, ki želijo vrhunsko napravo, obenem pa ne marajo za etuije, ki telefonu dodajo element odpornosti, pa bo Galaxy S8 Active pisan na kožo.

Samsung Galaxy S8 Active od strani | Foto: Samsung.com Samsung Galaxy S8 Active od strani Foto: Samsung.com

Za zdaj še ni podatka, kdaj bo Galaxy S8 Active na voljo v Evropi oziroma na slovenskem trgu. Samsung ga bo najprej sicer krajši čas prodajal samo v ZDA, kjer je prav za namen trženja Galaxy S8 Active tudi sklenil partnerstvo z operaterjem AT&T, ki bo imel ekskluzivne pravice za prodajo tega pametnega telefona. 


Preberite tudi:

TOP10: Najboljši vodoodporni pametni telefoni

Ne spreglejte