SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Android znova ogroža hrošč Stagefright, tokrat v nevarnosti kar 1,4 milijarde naprav

2

termometer

 | Foto:
Stagefright 2.0 je ime dveh novoodkritih varnostnih lukenj v mobilnem operacijskem sistemu Android, ki lahko napadalcu omogočita dostop do vsebine naprave.

Vse naprave z Androidom od različice 1.0 dalje so ranljive zaradi hrošča Stagefright 2.0, ki lahko prek multimedijskih datotek MP3 in MP4 odpre varnostni luknji ter tretji osebi omogoči neoviran dostop do uporabnikovih podatkov, je odkrilo podjetje za digitalno varnost Zimperium zlabs. Stagefright je nekaj panike že povzročil julija, ko je prav podjetje ZImperium zlabs razkrilo, da prek MMS-ov ogroža skoraj milijardo telefonov in tablic z Androidom.

Zdaj naj bi bila grožnja še precej obsežnejša. Kot je za spletno stran Motherboard povedal glavni raziskovalec Zimperiuma Joshua Drake, je zaradi Stagefrighta 2.0 v nevarnosti skoraj poldruga milijarda pametnih telefonov in tablic z Androidom. Googlu, ki razvija operacijski sistem Android, je Zimperium zlabs že posredoval podroben opis težave, za katero popravka še ni. Prvega naj bi prihodnji teden dobile Googlove naprave Nexus.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin