Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
9. 5. 2014,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

mobilni telefon Android Samsung operacijski sistem

Petek, 9. 5. 2014, 15.38

8 let

Ali bo Samsung Galaxy S3 pri nas dobil KitKat?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po enih virih da, po drugih ne. Nedvomno pa bo ta mesec veliko novejših pametnih telefonov dobilo najnovejšo različico operacijskega sistema Android z oznako 4.4.2 in imenom KitKat.

Od dneva do dneva, od vira do vira se spreminjajo podatki, kateri Samsungovi pametni telefoni in kdaj bodo dobili možnost nadgradnje na Android 4.4.2. A vsem tem zapisom je skupno, da se sklicujejo na neuradne vire oziroma interne Samsungove dokumente, ki naj bi z nespremenjeno vsebino pricurljali v zainteresirano spletno javnost. Maja in junija bo živahno Samsung je omenjeno posodobitev napovedal že februarja in nekatere naprave so jo že prejele, med njimi tudi tablici Samsung Galaxy Note 3 in 10.1 2014 Edition ter pametna telefona Samsung Galaxy S4 in njegov predhodnik S3, a zadnji le za tiste pri ameriškem mobilnem operaterju Sprint.

Maja naj bi se seznam Samsungovih naprav, ki jih bodo uporabniki lahko nadgradili, še okrepil z modeloma Galaxy Note 2 in Galaxy Note 3 Neo, junija pa še z modeloma Galaxy S3 LTE in Galaxy S4 Mini in še nekaterimi. Kako usodne so težave z vmesnikom? Pri prvotnih modelih Samsung Galaxy S3, ki še zapadejo v 18-mesečni življenjski cikel, v katerem Samsung zagotavlja nadgradnje temeljne programske opreme, pa so neskladja v poročanju. Medtem ko bodo po enih virih vse "trojke" dobile možnost nadgradnje še ta mesec, po drugih pa se to za mednarodne različice Galaxy S3 ne bo zgodilo nikoli, češ da jim ni uspelo odpraviti nekaterih težav. Domneva se, da gre za združljivost z aplikacijami Samsungovega vmesnika TouchWiz.

Karkoli se bo že zgodilo, vsi viri informacij imajo kritje, češ da je šlo za neuradno razkritje notranjih informacij, ki so tako ali tako podvržene spremembam.

Kaj pa Galaxy S5? Za najnovejši Samsungov pametni mobilni telefon naj bi že začeli preizkušati naslednjo različico, to je 4.4.3. Ni povsem izključeno niti to, da bodo nekaterim od zgoraj naštetih modelov ponudili kar neposredno nadgradnjo na 4.4.3, ki bi KitKat z oznako 4.4.2 tako lahko celo preskočili.

Pa smo spet tam – specifikacije notranjih dokumentov se lahko kadarkoli spremenijo, neuradnih navedb pa se ne da preprosto preveriti. Čas bo dal pravi odgovor.

Ne spreglejte