Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 1. 2022,
12.45

Osveženo pred

2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

brezžične slušalke električno kolo pametna ura zimska rekreacija Telekom Slovenije advertorial

Četrtek, 27. 1. 2022, 12.45

2 meseca

Preizkusite to zimsko aktivnost

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Ko se temperature spustijo, morda celo zapade sneg, je težko ostati motiviran za rekreacijo. Krajši dnevi ter temna jutra in popoldnevi zagotovo ne pripomorejo k naši želji po športnih aktivnostih. Čeprav imate pozimi resnično na dosegu roke veliko število smučišč, pa vas lahko pogosto smučanje močno udari po žepu. Izgovorov, da ostanete doma, na toplem, je torej mnogo. Pa vendar je redna vadba pomembna za vaše dobro počutje. Veste, koliko tedenske vadbe potrebuje vaše telo? Poiskali smo nekaj predlogov za različne zimske športne aktivnosti ter uporabne pripomočke, ki vas bodo še dodatno bodrili k ustrezni rekreaciji.

Redna vadba izboljša počutje

Zimsko vreme in z njim pomanjkanje sonca bistveno vplivata na vaše razpoloženje. Pa vendar je odgovor na zimsko utrujenost ravno redna, celoletna rekreacija. Ne zavrzite torej rekreacije ravno v času, ko jo vaše telo najbolj potrebuje.

Tudi pozimi potrebujemo rekreacijo. Ta pozitivno deluje na psihofizično počutje in dvig nivoja energije.  | Foto: Getty Images Tudi pozimi potrebujemo rekreacijo. Ta pozitivno deluje na psihofizično počutje in dvig nivoja energije. Foto: Getty Images

Prednosti so neskončne, od zmanjšanja možnosti za zdravstvene zaplete, dobrega počutja, večjega optimizma, samozavesti, celo boljšega obvladovanja stresa, spoprijemanja z depresijo pa vse do zagotavljanja boljšega spanca. Ker pa so dnevi polni številnih obveznosti, zimski dnevi pa so kratki, je na mestu vprašanje, koliko dnevne vadbe resnično potrebuje vaše telo.

Minimalna priporočljiva količina vadbe

Za tiste bolj aktivne je odgovor preprost, saj lahko svoje parametre poletne rekreacije preprosto prezrcalijo v zimsko. Kakšna pa so splošna minimalna priporočila za odrasle posameznike? Tedenski cilj vseh aktivno sposobnih bi moral biti 150 minut zmerne vadbe na teden oziroma 75 minut visoke tedenske obremenitve, ob čemer se za zmerno aktivnost šteje rekreacija, ki vam dvigne srčni utrip, segreje telo in pospeši dihanje. 

Zahtevan dnevni vložek je torej lahko dosegljiv. Za dodatno spodbudo si lahko postavljate vedno nove cilje. Ti naj ne bodo prezahtevni, saj bi bil v tem primeru lahko njihov učinek ravno nasproten. Pri spremljanju aktivnosti, postavljanju in izvedbi ciljev vam danes lahko pomagajo pametne ure, ki hkrati vadbo popestrijo. Med pametnimi pripomočki za rekreacijo izstopajo prav pametne ure, ki beležijo prav vse vaše aktivnosti.

Primerjali smo pametni uri Huawei Watch GT 3 Active 46 mm in Samsung Galaxy Watch4 44 mm BT.

huawei ura | Foto: Pametna ura Huawei Watch GT 3 Active 46 mm

Sodobno zasnovana ura z elegantno številčnico ujame svetlobo na 3D-ukrivljeno steklo in daje mehak sijaj, podoben vodi. Številčnico lahko popolnoma prilagodite svojim željam. Ura je še posebej primerna za tekače, saj lahko deluje kot osebni tekaški trener. Meri tako spanje in srčni utrip kot tudi oksidacijo kisika v krvi in temperaturo. Odraža jo izredna vzdržljivost, saj njena baterija zdrži tudi do 14 dni.

samsung ura telekom | Foto: Pametna ura Samsung Galaxy Watch4 44 mm BT

Minimalistično oblikovana pametna ura Galaxy Watch4 je opremljena z revolucionarnim senzorjem Samsung  BioActive. Novi senzor 3 v 1 uporablja en sam čip za natančno upravljanje treh zmogljivih senzorjev za zdravje – optičnega merilnika srčnega utripa, električnega merilnika srčnega utripa in analizatorja bioelektrične upornosti. Zdaj lahko poleg srčnega utripa in oksidacije enostavno izmerite tudi krvni tlak. Impresivnih 16 GB notranjega spomina pomeni, da boste imeli dovolj prostora za prenos in hrambo svojih najljubših aplikacij, glasbe in fotografij.

samsung ura slušalke | Foto: Komplet Samsung: pametna ura Galaxy Watch4 Classic 46 mm BT in brezžične slušalke Galaxy Buds2

Pri Telekomu Slovenije ponujajo vrhunski komplet pametne ure Galaxy Watch4 v klasični izdaji ter brezžične slušalke Galaxy Buds2. Elegantno zasnovana ura se ponaša z revolucionarnim senzorjem Samsng BioActive, ki uri omogoča spremljanje srečnega utripa, EKG, krvni tlak, analizo sestave telesa, ima tudi merilnik pospeška, senzor svetlobe, giroskop in barometer.

Brezžične slušalke Galaxy Buds2 odpirajo nov svet zvočne izkušnje z dobro uravnoteženim zvokom, neprimerljivim udobnim prileganjem, funkcijo ANC in brezhibno povezljivostjo s telefonom in uro. 

garmin ura | Foto: Pametna ura Garmin Lily

Tako majhne pametne ure, ki bi zmogla tako veliko, do zdaj še ni bilo. Rahel migljaj zapestja osvetli elegantno vzorčasto steklo in razkrije svetel zaslon na dotik, ki izgine, ko ga ne potrebujete več. Ta elegantna pametna ura z izjemno majhnim ohišjem, ki meri le 34 mm, in elegantnim vzorčastim steklom je prva tovrstna Garminova naprava, ki pa se, podobno kot njene predhodnice, ponaša z vzdržljivo baterijo.

forever ura | Foto: Pametna ura Forever ForeVigo 2 SW-310

Moderna pametna ura SW-310 je odlična alternativa klasičnim uram, namenjena vsem športnikom ali navdušencem nad aktivnim slogom življenja. Moderen stil ter izredno kakovosten in pregleden zaslon na dotik, z nastavljivo svetlobo zaslona, poskrbita za vsakdanji, športni ali poslovni pridih na vsakem koraku. Za vaše beleženje aktivnosti bo poskrbljeno s števcem korakov, merilcem razdalje, merjenjem srčnega utripa in beleženjem porabljenih kalorij. Športna ura bo spremljala vašo aktivnost in analizirala vaš spanec.

Zimski športi ne pomenijo le smučanja in sankanja

Ko pomislimo na zimske radosti na snegu, nam zagotovo na misel najprej pridejo smučanje, deskanje ... Tisti, ki imate male otroke pa najverjetneje pomislite tudi na sankanje. Radosti na snežnih strminah veljajo za dražje, kar pomeni, da za večino pridejo v poštev le nekajkrat na sezono, zato smo poiskali še nekaj drugih idej za zimske športe, ki ne bodo dodatno bremenile vaše denarnice in jih velja preizkusiti. Če vas vseeno vleče na smučišča, se lahko na Siol.net potegujete za smučarsko vozovnico za smučišče Krvavec. Vse, kar morate storiti, je, da sodelujete v izboru naj digitalnih naprav Naj digi. Predlagajte Naj Digi pametni telefon v treh kategorijah (najboljši nakup, najzmogljivejši telefon in najboljša kamera), Naj Digi pametno uro, Naj Digi slušalke in Naj Digi trgovino z mobilnimi dodatki in se uvrstite v žreb.

Drsanje na urejenih drsališčih | Foto: Drsanje na urejenih drsališčih

Drsate lahko na notranjih ali zunanjih drsališčih. In tudi vsa urejena drsališča niso plačljiva, nekatere občine so poskrbele tako za notranja kot tudi za zunanja drsališča ter jih brezplačno ponudila svojim občanom in preostalim obiskovalcem. Drsanje na zamrznjenih jezerih ima prav poseben čar. Bodite le pozorni, da je led resnično dovolj trd, preden stopite nanj.

Vse bolj priljubljen je tudi tek na smučeh. Omogoča dobro rekreacijo, katere zahtevnost lahko prilagodite svojim zmogljivostim, hkrati pa boste lahko uživali v čudovitih razgledih. Privoščite si še najljubšo glasbo in izkušnja bo popolna. 

apple slušalke | Foto: Slušalke Apple AirPods Pro 2021

V le petih minutah polnjenja boste brezžične slušalke Apple AirPods Pro napolnili za eno uro poslušanja. Odlikuje jih aktivno odpravljanje hrupa za popolno obdanost z zvokom, način transparentnosti, da slišite dogajanje okoli sebe, prilagodljivo prileganje za celodnevno udobje ter čarobnost zvoka, kot ga še niste slišali. Z enim samim polnjenjem boste lahko slušalke uporabljali kar štiri ure in pol. Polnilna torbica pa zdaj podpira Applovo MagSafe polnjenje.

Na sprehodu po čudoviti zimski pravljici se boste nadihali svežega zraka, nagledali dih jemajočih razgledov, obenem pa  boste pospešili srčni utrip in tako zagotovo poskrbeli za dovoljšno količino zmerne dnevne vadbe. Izberite pot, katere zahtevnost ustreza vašim zmogljivostim, in ne pozabite na varnost.

Na kolo se lahko odpravite celo v snegu. Na zasneženi podlagi se uporabljajo kolesa s posebej debelimi gumami.  | Foto: Shutterstock Na kolo se lahko odpravite celo v snegu. Na zasneženi podlagi se uporabljajo kolesa s posebej debelimi gumami. Foto: Shutterstock

Kolesarjenje je lahko tudi zimski šport. Preden se odpravite, pa le preverite, da izbrana pot ni poledenela ali zasnežena. Za boljši oprijem so še posebej priporočljiva kolesa z debelejšimi gumami. Na daljši poti pa lahko uživate tudi v udobju, ki ga prinašajo električna kolesa.

gorsko kolo telekom | Foto: lektrično gorsko kolo S-BIKES E-MTB C80E PRO

Električno gorsko kolo S-BIKES C80E PRO je namenjeno vsakodnevni rekreacijski vožnji po nezahtevnem, a razgibanem terenu, makadamskih cestah in gozdnih poteh. Po višini nastavljiv sedež s silikonskim polnilom, ergonomsko oblikovano krmilo in vzmetene prednje vilice omogočajo izjemno udobje tudi na daljših kolesarskih doživetjih. Močan motor z navorom 90 Nm in malo porabo energije vas zanesljivo pripelje na vrh še tako strmega vzpona, v načinu ECO pa bosta naredila več kot 80 km. Polnite ga lahko prek klasične domače vtičnice.

električno kolo telekom | Foto: Električno kolo RKS GT25

Seveda, kot zimska rekreacija šteje tudi mestna vožnja s kolesom. Za tak namen je kot nalašč Električno kolo RKS GT25. Njegovi glavni značilnosti sta lahkotnost in okretnost, saj je kolo težko le 22 kg. Gre za zložljivo električno kolo, ki ga lahko pospravite v avtomobilski prtljažnik in je lahko vaš "sopotnik" na izletih, dopustu ali poteh dnevnih rutin. Vse funkcije so prikazane na praktičnem zaslonu LCD, ki kolesarja sproti obvešča o vseh vidikih potovanja, kot so hitrost, prevožena razdalja in raven napolnjenosti baterije.

Ne spreglejte