SiolNET.
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Črni petek – kaj pa je na vašem nakupovalnem seznamu?

Oglasno sporočilo

Prva naj bo vsekakor mobilna denarnica NLB Pay. Pravila spletnega nakupovanja so se namreč močno spremenila in spletnih nakupov več ne morete potrjevati z SMS-i. To velja skoraj že celo leto, pa vendar – nič ne škodi, če pred praznikom nakupovanja še enkrat ponovimo.

DMC_FRAME 01

Na ravni Evropske unije sprejeta direktiva EU o plačilnih storitvah (PSD2) je med drugim prinesla strožje zahteve za potrjevanje spletnih plačil in s tem izboljšala njihovo varnost ter poskrbela za dodatno zaščito potrošnika pred goljufijami.

Kupec mora odslej ponudniku storitev, na primer spletnemu trgovcu, potrditi, da ta nakup res opravlja prav on. To spletnemu trgovcu potrdi z vsaj dvema od treh obstoječih načinov za potrditev identitete, in sicer:

  • z nečim, kar ve (geslo, koda PIN, odgovor na varnostno vprašanje),
  • z nečim, kar ima (pametni telefon ali druga mobilna naprava),
  • z nečim, kar je (biometrični podatki, kot so prstni odtis, oči oz. roženica, obraz, glas).

Kako torej spletni nakup opraviti hitro in varno?

Zamudnemu prepisovanju številčne kode, prejete prek sporočila SMS, smo pomahali v slovo, pozdravili pa nov, še varnejši način potrjevanja spletnih plačil. V NLB smo namreč med prvimi ponudili rešitev, ki upošteva sodobne varnostne standarde nove evropske direktive in uporabnikom prek aplikacije NLB Pay omogočili še preprostejše ter varnejše spletno nakupovanje.

Nakupovanje prek spleta ostaja povsem enako do zadnjega koraka – potrjevanja plačila. V spletni trgovini torej izberete izdelek, ki ga želite, ga dodate v košarico, vnesete podatke za dostavo in vpišete številko svoje kartice.

Spletno plačilo pa nato v treh korakih potrdite v mobilni denarnici NLB Pay:

  • Na zaslonu vašega mobilnika se bo prikazalo obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
  • Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesite geslo za vstop v mobilno denarnico ali se identificirajte s prepoznavo prstnega odtisa oziroma obraza.
  • Podrobno preglejte podatke o plačilu in nakup potrdite oziroma zavrnite v roku petih minut od prejema obvestila.  

 Nova direktiva torej pomeni le nekaj preprostih korakov, ki pa na koncu uporabniku prinesejo precej boljšo zaščito pred spletnimi goljufijami.

Če strnemo, za nakupovanje potrebujete le pametni telefon in mobilno denarnico NLB Pay. Če te na svojem telefonu še nimate, svetujemo, da si jo prenesete iz trgovine Google Play oziroma trgovine App Store.

Mobilna denarnica NLB Pay je zelo preprosta za uporabo, vsak uporabnik banke NLB pa jo lahko aktivira sam, brez pomoči bančnega uslužbenca, v eni sami minuti. Prva kljukica na vašem nakupovalnem seznamu bo torej opravljena, vaše nakupovanje na črni petek pa varnejše in preprostejše.

Naročnik oglasnega sporočila je NLB D.D.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin