Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
24. 6. 2016,
13.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Mobilna magistrala

Petek, 24. 6. 2016, 13.58

6 let, 6 mesecev

Dobrodošli na mobilni magistrali

Mobilna magistrala – vpogled v svet avtomobilskega novinarja #video

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Mobilna magistrala bo video blog (vlog), ki bo prikazoval delo in zakulisje življenja novinarjev uredništva Avtomoto. Svet sodobne mobilnosti namreč presega meje med obema robnikoma. Kjerkoli in kadarkoli, kar vidimo, slišimo in doživljamo, bomo s pomočjo digitalnih oči mobilnih telefonov delili z vami. Potujte z nami.

Vlog bo posnet in zmontiran z mobilnimi telefoni

Mobilna magistrala | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar

S tedenskim vlogom odkrivamo tančico skrivnosti z neskončnih poti uredništva Avtomoto. Pokazati želimo, kako kompleksna je mobilnost sodobnega časa, koliko logistike, prevoženih kilometrov, doživetij, spominov in novih dognanj se skriva za vsakim testom, reportažo, kakršnim koli prispevkom, ki nastane v naši redakciji.

Prihaja doba samovozečih avtomobilov, ko bomo vožnjo v gostem prometu prepustili umetni inteligenci in tako postali osvobojeni spon opravil, povezanih z vožnjo, na novo najden čas pa bomo izkoriščali drugače – tudi za ustvarjalno razmišljanje, ki je in bo gonilo teh prispevkov.

Video blog oziroma vlog, bo, vključno z montažo, nastajal izključno s pomočjo mobilnih telefonov in dostopnih aplikacij, razvitih posebej v ta namen. Zakaj takšen pristop? Na Avtomotu se zavedamo, da ustvarjalnost ovira izključno domišlija in nič drugega – še najmanj pa sodobna tehnologija in najnovejša, tehnološko dovršena mobilna omrežja. Izgovorov zato ni. | Foto: Ciril Komotar Video blog oziroma vlog, bo, vključno z montažo, nastajal izključno s pomočjo mobilnih telefonov in dostopnih aplikacij, razvitih posebej v ta namen. Zakaj takšen pristop? Na Avtomotu se zavedamo, da ustvarjalnost ovira izključno domišlija in nič drugega – še najmanj pa sodobna tehnologija in najnovejša, tehnološko dovršena mobilna omrežja. Izgovorov zato ni. Foto: Ciril Komotar

Hočemo pokazati, da naše uredništvo ni sterilno, da promet in vse okoli njega ustvarjamo ljudje. Del te zgodbe smo vsi. Tudi vi vsak dan vozite po mobilni magistrali. Vlog bo torej stična točka mobilnih omrežij in realnega prometa. Ti dve stvari pa bosta v prihodnjem desetletju začeli sodelovati tako tesno kot še nikoli v zgodovini mobilnosti. | Foto: Ciril Komotar Hočemo pokazati, da naše uredništvo ni sterilno, da promet in vse okoli njega ustvarjamo ljudje. Del te zgodbe smo vsi. Tudi vi vsak dan vozite po mobilni magistrali. Vlog bo torej stična točka mobilnih omrežij in realnega prometa. Ti dve stvari pa bosta v prihodnjem desetletju začeli sodelovati tako tesno kot še nikoli v zgodovini mobilnosti. Foto: Ciril Komotar

 

Ne spreglejte