Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2015,
16.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2015, 16.57

8 let

Audi A4 avant 2,0 TDI 88 kW

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Audijevega karavana smo že spoznali, tale testni pa je drugačen – namesto pričakovanih 143 "konj" jih je v dizla zapreženih samo 120, ti pa pred semaforji in med postanki prenehajo z rezgetanjem.


Kdo zeha in se dolgočasi?

Kadar preizkušamo kakšnega audija, se najde kdo, ki nas skuša prepričati, da so to v zadnjem času dolgočasni avtomobili. Tega mnenja nikakor ne delimo in nam je tudi prav vseeno, če so si notranje ureditve trojk, štiric, petk in tako naprej podobne. Na vozniškem sedežu audijeve štirice se nikakor ne dolgočasimo. Vse naokoli je lepo urejeno in na svojem mestu, materiali so izbrani, izdelava je kakovostna … vse to pa stane. Marsikdo pa rajši dolgočasno zeha in podobnost označuje za pomanjkljivost.

Vožnja za pet

Občutke med vožnjo lahko znova samo pohvalimo. Avtomobil se pelje povsem neproblematično, drži smer, v ovinkih je zanesljiv. Pri največji dovoljeni hitrosti na avtocesti se motor vrti z mirnimi in tihimi 2150 vrtljaji na minuto. Skratka – to je audi, narejen tako, kot je treba.

Odličen tempomat

K lagodnejši vožnji pomaga odličen tempomat, ki sicer stane dobrih 300 evrov. Ni laserski, vendar prekaša večino podobnih naprav z naslednjimi lastnostmi: deluje že od hitrosti 30 kilometrov na uro naprej, med prestavljanjem navzgor ali navzdol (kljub ročnemu menjalniku) ne prekine svojega delovanja in ohranja nastavljeno hitrost in tudi po klancu navzdol ne "zdivja". Tako vozniku ni treba skrbeti za omejitev hitrosti in se lahko med vožnjo osredotoči na prometno situacijo.

Manj moči, manj navora

TDI z malo manj moči, kot smo bili navajeni do zdaj, deluje dovolj zmogljivo za karavanski namen vozila. Tudi nekaj manj navora, kot ga pridela 105-kilovatna različica, nismo občutili. Ali je samodejno ugašanje motorja v mestu kaj pripomoglo k nižji porabi goriva, ne vemo, ker testni avtomobil ni imel "potovalca". Ja, pa trendovskega indikatorja prestavljanja tudi ne.

Izbrana oprema je - pa ni

Spisek dodatne opreme bo verjetno začudil bodočega kupca tega testnega audija, ko bo postal rabljeno vozilo na tržišču. Enopodročna klima ne deluje prav premium, električni zunanji ogledali je treba dokupiti, med merilniki ni potovalnega računalnika … Čez črno stropno oblogo, ki je na izbiro brez doplačila, ne bi preveč udrihali, saj je lahko komu všeč, prav gotovo pa sta dobra izbira športna sedeža. Da se pri tem ledvena opora nastavlja električno, vse drugo pa ročno, tudi lahko komu izriše vprašaj v oblačku nad glavo.



Ne spreglejte