Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

promet promet prometni zastoj avtocesta avtocesta

Sreda, 31. 5. 2017, 15.35

6 let, 6 mesecev

Začenja se obnova viadukta Ravbarkomanda, pričakujte zastoje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
DARS - delavna zapora, vzdrževanje avtoceste, delo na cesti advertorial | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Darsovi delavci so začeli pripravljalna dela za obnovo viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem. Konec tedna je predvidena vzpostavitev začasne prometne ureditve po dveh zoženih pasovih za prvo fazo del, ki zaobjema rekonstrukcijo ceste in objektov v razdalji 6,3 kilometra, vključno z rehabilitacijo polovice omenjenega viadukta.

Delavci Družbe za avtoceste v RS (Dars) bodo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno rekonstruirali 6,3 kilometra vozišč, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, torej skupno nekaj manj kot 13 kilometrov trase avtoceste, so sporočili z Darsa.

Z začetkom gradbenih del bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela so razdeljena na dve gradbeni sezoni, letošnja bo potekala od junija do novembra, prihodnje leto pa bo za poldrugi mesec krajša.

Prvi del v letošnji gradbeni sezoni zaobjema rekonstrukcijo ceste in objektov, vključno z rehabilitacijo polovice viadukta Ravbarkomanda, v smeri proti Ljubljani ter rekonstrukcijo 5,5 kilometra vozišča v smeri proti Postojni.

Drugi del, ki je predviden v gradbeni sezoni prihodnje leto, pa zaobjema rehabilitacijo druge polovice viadukta v smeri proti Ljubljani.

Delali bodo vse dni v tednu

Kot so pojasnili na Darsu, mora biti posamezni del rekonstrukcije zaključen v eni gradbeni sezoni in ne sme biti prekinjen zaradi zimskih razmer. Dela bodo tako potekala vse dni v tednu, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, posamezna dela pa tudi v nočnem času.

Odsek je po navedbah Darsa zelo obremenjen v prometnih konicah turistične sezone, zato so njegovo obnovo organizirali tako, da bo promet urejen po dveh zoženih pasovih in ob omejeni hitrosti vožnje tako v smeri Kopra kot tudi Ljubljane.

Ob postavitvi delovne zapore, menjavi posameznih faz, ki terjajo prestavitev zapore, pa je pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

Ne spreglejte