SiolNET. Avtomoto Promet
1,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na slovenskih avtocestah zastoji, promet otežujejo tudi nevihte

1,75

termometer

Zastoj Vrhnika
Foto: Metka Prezelj

Na slovenskih avtocestah so danes nastajali zastoji, na gorenjski je med priključkoma Jesenice-vzhod in Karavankami proti Avstriji kolona dolga osem kilometrov. Zgoščen in upočasnjen promet je tudi na primorski od Postojne do Ljubljane. Promet otežuje tudi slabo vreme.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče popolna zapora ceste Zg. Hajdina-Lovrenc na Dravskem Polju, pri Apačah.

Približno sedem kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice-vzhod in Karavankami proti Avstriji.

Občasno zapirajo predor zaradi avstrijske kontrole prometa. Za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice-vzhod.
Zastoj je na cesti Koper-Šmarje-Dragonja v obe smeri.

Upočasnjen promet je na primorski avtocesti od Postojne do Ljubljane, potovalni čas se podaljša za dobre pol ure.

Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba na vstopu 15 minut ter izstopu 30 minut.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani.

Po podatki hrvaškega avtokluba hak.hr so zastoji na mejnem prehodu Dragonja in Sečovlje proti Sloveniji.

Na primorski avtocesti v smeri Ljubljane nastajajo zastoji. Na primorski avtocesti v smeri Ljubljane nastajajo zastoji. Foto: Metka Prezelj

Na pot se odpravite zgodaj zjutraj ali proti večeru

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste ob koncu tedna pričakujejo povečan promet v smeri turističnih krajev.

 • Zastoji so napovedani na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej ter na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Voznikom kot alternativna mejna prehoda svetujejo Dobovec ali Zavrč.
   
 • Povečan promet se pričakuje na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, zastoji bodo na cestah Koper–Šmarje–Dragonja in Koper––Portorož ter na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje. Kot alternativni mejni prehod voznikom predlagajo Sočergo.
   
 • Povečan promet napovedujejo na cestah Kozina–Podgrad proti mejnemu prehodu Starod ter Postojna–Ilirska Bistrica proti Jelšanam. Zastoje pričakujejo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri.

Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru, uporabljajo manj obremenjene poti ter naj spremljajo prometne informacije.

Državo so popoldne in zvečer zajele nevihte, močan dež in morebitna toča lahko še dodatno zapleteta razmere na cestah. Državo so popoldne in zvečer zajele nevihte, močan dež in morebitna toča lahko še dodatno zapleteta razmere na cestah. Foto: Metka Prezelj

Na Hrvaškem so zaradi močne burje mogoče zapore cest

Hrvaški hidrometeorološki zavod in upravljavec hrvaških avtocest opozarjata, da danes popoldne pričakujejo močno burjo z orkanskimi sunki. Zaradi varnosti bi lahko iz prometa izločali določene skupin vozil, mogoče so popolne zapore cest. Pri nas je popoldne možnost neviht, pa tudi zelo gost promet proti turističnim krajem.

Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet:

 • na avtocesti Zagreb–Split na odseku predor Sveti Rok–Maslenički most,
 • na avtocesti Bosiljevo–Reka na odseku Delnice–Kikovica.

Navajajo, da bo promet v času morebitnih zapor na avtocesti preusmerjen na regionalne ceste.

Zaradi močne burje, ki je napovedana za danes popoldne, v soboto in nedeljo, so mogoče zapore tudi na nekaterih regionalnih cestah, in sicer:

 • na Jadranski magistrali,
 • na cesti Maslenica–Zaton Obrovački ter
 • zapori mostov na Krk in Pag.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin