Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2020,
8.15

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

6

Natisni članek

promet promet Hrvaška čakalne dobe mejni prehodi

Sobota, 1. 8. 2020, 8.15

3 leta, 8 mesecev

Trume voznikov proti Jadranu, na izstop iz države čakajo tudi pet ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

6

Mejni prehod | Na nekaterih mejnih prehodih so nastale dolge čakalne dobe. | Foto STA

Na nekaterih mejnih prehodih so nastale dolge čakalne dobe.

Foto: STA

Napovedi o povečanem prometu na slovenskih cestah ta konec tedna so se pričakovano uresničile. Na avstrijski strani predora Karavanke, ki ga zaradi kontrole na slovenski strani občasno zapirajo, je bila kolona vozil ob 14. uri dolga okoli 12 kilometrov. Ob 18. uri je bila kolona vozil dolga tri kilometre. Na slovenski strani predora je zastoj dolg okoli tri kilometre. O gneči poročajo tudi z več mejnih prehodov s Hrvaško. Na mejnem prehodu Dobovec so vozniki ob 12. uri na izstop iz države čakali kar štiri ure.

Prometno-informacijski center za državne ceste je ob 14. uri poročal, da je na avstrijski strani predora Karavanke kolona vozil dolga okoli 12 kilometrov, na slovenski strani pa 3,5 kilometra. Zaradi povečanega prometa je zastoj v obe smeri tudi pri Hrušici na regionalni cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro.

Pred mejnim prehodom Šentilj proti Sloveniji je bil zastoj okoli 14. ure dolg približno pet kilometrov, na podravski avtocesti pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški pa približno štiri kilometre. O zastoju poročajo tudi z regionalne ceste med Lescami in Bledom.

Na izstop iz države vozniki čakajo tudi po pet ur

O čakalnih dobah za voznike osebnih vozil so ob 12. uri poročali z naslednjih mejnih prehodov s Hrvaško: Metlika, Obrežje, Sočerga, Sečovlje, Petrina, Starod, Gruškovje, Dragonja, Dobovec, Zgornji Leskovec, Rogatec, Jelšane, Vinica in Brezovica pri Gradinu.

Vozniki osebnih vozil so ob 14. uri na izstop iz države najdlje čakali na mejnem prehodu Dobovec, in sicer kar pet ur. Na mejnih prehodih Gruškovje, Zgornji Leskovec, Jelšane in Vinica so vozniki na izstop čakali dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pa od ene do dveh ur.

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so čakalne dobe tudi pri vstopu v državo. Na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje so vozniki osebnih vozil ob 14. uri na vstop v državo čakali tri ure, na mejnem prehodu Vinica več kot dve uri, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pa dve uri.

Ne spreglejte