SiolNET. Avtomoto Promet
2,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na hrvaški avtocesti čez dan 20-kilometrski zastoj, na štajerki trčenje več vozil

2,15

termometer

zastoj, avtocesta
Foto: Daniel Novakovič/STA

Na hrvaški avtocesti Reka–Zagreb med odcepoma Karlovac in Bosiljevo 1 v smeri obale je zaradi prometne nesreče nastala kolona, dolga 20 kilometrov, je nekaj pred 14. uro sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Poudarili so, da je na večini hrvaških cest, ki povezujejo celino in obalo, danes gost promet ter da občasno nastajajo zastoji in kolone. Na štajerski avtocesti, ki je bila zaradi prometne nesreče pred Dramljami zaprta pri priključku Celje center proti Mariboru, je promet v smeri Maribora že delno sproščen.

Hak navaja, da je na hrvaško-slovenskih mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje v smeri Slovenije kolona dolga dva kilometra. Kolona na vozlišču Matulji pri Reki je prav tako dolga dva kilometra, medtem ko je štirikilometrska kolona na otoku Krku pred mostom v smeri celine.

Slike kamer omenjenih odsekov si lahko ogledate na tej povezavi

Kot so dodali, je promet upočasnjen na zagrebški obvoznici kot tudi na avtocesti med Zagrebom in Karlovcem v smeri obale. Bolj gost je tudi med vozliščema Bosiljevo 2 in Novigrad proti notranjosti države. Na cestninski postaji Bosiljevo 1 je kolona v smeri Zagreba dolga 500 metrov.

Poudarili so še, da so zastoji na jadranski magistrali ob vpadnicah v turistične kraje.

Prometna nesreča se je popoldne zgodila tudi pred izvozom Dramlje. Udeležena so bila tri osebna vozila in eno tovorno. V nesreči so bili poškodovani trije ljudje, odpeljali so jih v celjsko bolnišnico. Avtocesta je bila v smeri Maribora zaprta slabo uro.

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video

Stanje na cestah:

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje.

Mejni prehodi:

Zjutraj je bila zaradi težav v predoru zaprta gorenjska avtocesta

Zaradi tehničnih težav je bila v jutranjih urah nekaj časa zaprta gorenjska avtocesta med razcepom Koseze in priključkom Brod v obe smeri.

1122 Foto: DARS/zajem zaslona

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin