Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
14. 7. 2018,
4.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

Natisni članek

zapora ceste zastoj zastoj DARS promet promet

Sobota, 14. 7. 2018, 4.02

5 let, 9 mesecev

Napoved: Do kdaj še zapore in dela na avtocestah?

Ključni datumi za konec zastojev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,94

2

avtocesta dela | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Poleti bodo na slovenskih avtocestah in pomembnejših mestnih vpadnicah potekala številna vzdrževalna dela. Večino bodo končali do konca poletja.

Pred nami je nov prometno obremenjen konec tedna, ko lahko pričakujemo močno povečan promet proti slovenski obali, jutri popoldne pa v nasprotno smer proti Ljubljani. Najbolj obremenjeni deli bodo gorenjska avtocesta pri Torovem, razcep Kozarje na ljubljanski obvoznici in več delov primorske avtoceste (nekdanja cestninska postaja Log, viadukt Ravbarkomanda proti Ljubljani …).

Pripravili smo pregled predvidenega trajanja del na slovenskih avtocestah in hitrih cestah ter večjih mestnih vpadnicah.

JULIJ

Izvoz Unec – do 16. julija
Predvidoma do ponedeljka, 16. julija 2018, do 4. ure zjutraj bo vzpostavljena popolna zapora priključka Unec (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v obe smeri vožnje) zaradi odstranitve tamkajšnje cestninske postaje in preureditve priključka. V času zapore je predviden obvoz za vsa vozila od priključka Unec proti Planini in nato proti Postojni ter na Logatcu nazaj na avtocesto. Za pristop do Unca se uporabljata izvoza Postojna in Logatec.

Štajerska avtocesta pri Arji vasi in Celju – do 19. julija
Do predvidoma 19. julija bo na odseku Arja vas – Celje proti Mariboru potekala zamenjava protihrupnih ograj. V smeri Maribora bosta vzpostavljena dva začasna pasova, prav tako pa bo oviran promet na uvozu Celje zahod in počivališču Lopata proti Mariboru.

V sredo, 18. julija, od 8.30 ure naprej so predvidena dela na odseku Dramlje-Celje na Ljubečni, proti Ljubljani. Promet bo potekal po enem voznem pasu.

Gorenjska avtocesta mimo Vodic – do 22. julija
Poleg rušenja cestninske postaje Torovo v smeri gorenjske avtoceste proti Ljubljani (med Torovim in izvozom za Vodice) obnavljajo tudi vozišče. Zaradi del bo še naprej postavljena delna zapora odsekov med Brnikom in Vodicami ter med Vodicami in priključkom Ljubljana Šmartno. V obdobju postavljene začasne prometne signalizacije bo promet v obeh smereh vožnje potekal po dveh zoženih pasovih.

Cestninska postaja Log – do konca julija
Pogodbeni rok za izvedbo vseh del na cestninski postaji Log je do konca julija, ko morajo biti odstranjene vse zapore z vozišča. Dodatno pa se bo na območju današnje upravne stavbe cestninske postaje urejal plato za namen nadaljnje uporabe tega območja še 55 dni (do konca septembra), kar pa naj ne bi bistveno vplivalo na pretočnost prometa. Torej bodo dela na cestninski postaji v celoti, to pomeni vključno z novim platojem v zaledju, končana predvidoma konec septembra.

Priključek Ajdovščina – sredina julija
Priključek v smeri Ljubljane bo zaprt predvidoma še do sredine tega meseca.

Cestninska postaja Torovo – do konca julija
Dela z odstranjevanjem cestninske postaje na gorenjski avtocesti bodo predvidoma končali do konca julija.
AVGUST

Cestninska postaja Logatec – do 3. avgusta
Dela na cestninski postaji Logatec, ki vključujejo tudi prenovo vozišča na priključku do industrijske cone, bodo predvidoma potekala od 16. julija do 3. avgusta. V tem času bo ta priključek popolnoma zaprt v obe smeri. Obvoz bo potekal prek Vrhnike in Unca.

Razcep Malence - do 12. avgusta
Razcep Malence na ljubljanski obvoznici (stičišče vzhodne in južne obvoznice). Po začetni fazi razširjanja nasipa bodo od 10. julija naprej izvajali glavna dela.

Mariborska vpadnica – do sredine avgusta
V Mariboru poteka obnova vpadnice Maribor (Ptujska)–Hoče v več fazah. Obnova bo obsegala sanacijo poškodovanih asfaltnih površin, zalivanje reg in zamenjavo poškodovanih robnikov, nato bo izvedena čez celotno površino vseh voznih pasov tankoplastna prevleka in obnovljene talne označbe.

Cestninska postaja Vrhnika – do 25. avgusta
Dela na cestninski postaji, vključno s platojem, bodo predvidoma potekala od 6. do 25. avgusta.

Cesta Črnuče–Tomačevo v Ljubljani – do 30. avgusta
Na glavni cesti med Črnučami in krožiščem Tomačevo v Ljubljani so predvidena dela do 30. avgusta. Možni obvozi so na relaciji iz Črnuč po Dunajski cesti do Ljubljane oziroma severne obvoznice in iz Črnuč po Zasavski cesti na avtocestni priključek Šentjakob in naprej po avtocesti A1 proti ljubljanskemu obroču. Enako velja v obratni smeri.

Hitra cesta Vipava–Ajdovščina–Selo – do sredine avgusta
Na odsekih hitre ceste H4 Vipava–Ajdovščina–Selo poteka obnova vozišča v dolžini 7,7 km, tako v smeri Vrtojbe kot Razdrtega, skupno torej 15,4 km vozišča. Trenutno na vipavski hitri cesti med Selom in Vipavo promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.
SEPTEMBER

Viadukt Ravbarkomanda – do sredine septembra
Na odseku primorske avtoceste A1 med Uncem in Postojno poteka sanacija viadukta Ravbarkomanda v smeri Ljubljane. Promet je urejen v dolžini nekaj več kot 1 km po polovici viadukta, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela potekajo na levem objektu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), po katerem je tekel promet med lansko obnovo, zaključena pa bodo predvidoma do konca septembra 2018. Nato se bodo v celoti zaključila še na desnem objektu, kjer je ostalo predvsem nekaj sanacijskih del.

Cestninska postaja Nanos – september
Dela na cestninski postaji Nanos, vključno s preplastitvijo vozišča, so predvidena za september, po zaključku glavne turistične sezone.
Ne spreglejte