Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
1. 7. 2020,
12.46

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

Natisni članek

DARS Pomurje promet promet

Sreda, 1. 7. 2020, 12.46

3 leta, 9 mesecev

120 dni obnove: začenja se nov projekt Darsa

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

avtocesta Pomurje | Foto DARS

Foto: DARS

V nedeljo bo Dars začel s pripravljalnimi deli za obnovo dobrih 11 kilometrov dolgega cestišča pomurske avtoceste na odseku med Mursko Soboto in Turniščem.

Z deli bodo na tem odseku začeli v ponedeljek. Prvi mesec bosta predvidoma zaprta le oba prehitevalna pasova in v tem obdobju bo promet v obe smeri potekal po ožjem prometnem pasu (3,25 metra). V tem času bodo tam uredili rekonstrukcijo ločilnega pasu.

Dela bodo potekala 120 dni

Nato pa bodo 5. avgusta zaprli polovico avtoceste, to je smerno vozišče proti Mariboru. Ta zapora bo veljala za 5,6 kilometra dolgi odsek, kjer bo promet potekal le po eni polovici avtoceste. Mesec in pol bodo urejali enega, nato pa enako obdobje še drugi pas v smeri proti Lendavi.

“Večjih vplivov na potek prometa v območju izvajanja del in ožji okolici ni pričakovati, saj ne gre za prometno zelo obremenjen avtocestni odsek. Možni so občasni, manjši in kratkotrajni zastoji pred območjem zožitve oziroma prehoda na drugo polovico avtoceste, predvsem v posameznih koničnih urah,” ocenjujejo na Darsu.

Dela izvaja konzorcij družb Pomgrad in VOC Celje. Vrednost 120-dnevnih pogodbenih dni znaša brez DDV 12,5 milijona evrov.
predor Golovec
Avtomoto To se dogaja v zaprti cevi predora Golovec #foto

avtocesta Pomurje | Foto: DARS Foto: DARS

Predvidene zapore:

Priključek Murska Sobota proti Mariboru bo zaprt predvidoma med 25. avgustom in 14. septembrom 2020, obvoz bo urejen čez priključek Lipovci. V tem času bo zaprto tudi avtocestno počivališče Murska Sobota sever (proti Mariboru).

Priključek Lipovci proti Lendavi bo zaprt predvidoma med 20. septembrom in 10. oktobrom 2020, obvoz bo voden čez priključek Murska Sobota.

Priključek Murska Sobota proti Lendavi pa bo zaprt predvidoma med 10. in 30. oktobrom 2020, obvoz bo voden čez priključek Lipovci. V tem času bo zaprto tudi počivališče Murska Sobota jug (proti Lendavi).
Ne spreglejte