Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
24. 9. 2024,
6.16

Osveženo pred

2 dneva, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

Carlos Tavares Stellantis

Torek, 24. 9. 2024, 6.16

2 dneva, 19 ur

Carlos Tavares

Zgolj rutinski postopek? Stellantis išče morebitnega novega direktorja.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Carlos Tavares | Carlos Tavares vodi Stellantis že od ustanovitve v letu 2021. | Foto Reuters

Carlos Tavares vodi Stellantis že od ustanovitve v letu 2021.

Foto: Reuters

Pri Stellantisu so začeli preventivno iskati novega izvršnega direktorja. Carlosu Tavaresu se pogodba izteče čez dobro leto.

Pri Stellantisu so potrdili, da so začeli proces iskanja novega izvršnega direktorja. To naj bi storili, ker se Carlosu Tavaresu januarja leta 2026  izteče pogodba. Čeprav upajo in pričakujejo, da jo bodo z njim podaljšali, je iskanje alternative sodeč po uradnem sporočilu ustaljena poslovna praksa.

Tavares vodi Stellantis vse od njegove ustanovitve v letu 2021. Takrat sta se pod eno streho združila koncerna Fiat Chrysler in PSA Peugeot Citroen.

Iskanje boljših rezultatov v Severni Ameriki

Ob tem so zavrnili namige, da se je iskanje Tavaresovega naslednika začelo zato, ker si uprava koncerna želi boljše rezultate v Severni Ameriki. Razmere na trgu so tam pripeljale do velike zaloge, ki jo želijo do začetka prihodnjega leta zmanjšati za sto tisoč vozil. Na polovici letošnjega leta so pri Stellantisu celotno zalogo koncerna ocenili na 1,4 milijona vozil.

Napoved letos za okrog 40 odstotkov nižjega dobička je potisnila vrednost delnice navzdol. Med posameznimi znamkami v Severni Ameriki bo pod drobnogledom potrebnih ukrepov predvsem Jeep. Prav severnoameriški trgi so bili do zdaj glavni vir Stellantisovega zaslužka.

 

Ne spreglejte