SiolNET. Avtomoto Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
David Beckham

Zanimiva naložba: David Beckham med lastnike tega avtopodjetja

0,20

termometer

Lunaz Beckham
David Beckham poleg enega izmed že predelanih Lunazovih klasičnih avtomobilov. Foto: Lunaz

Nekdanji nogometni zvezdnik David Beckham je kupil desetodstotni lastniški delež v britanski družbi Lunaz, ki predeluje klasične avtomobile in jim vgrajuje električne pogone.

Lunaz je najbolj znan po predelavah obstoječih avtomobilov in vgrajevanju novih električnih pogonov. Tako so predelali že bentleyja continentala, rolls-roycea phantoma, range roverja in podobno. Do leta 2024 naj bi s širitvijo zaposlovali že okrog 500 ljudi.

Leta 2030, ko bo v nekaterih državah domnevno že veljala prepoved prodaje novih avtomobilov v klasičnimi motorji na notranje izgorevanje, bo po svetu vozilo približno dve milijardi vozil s klasičnimi motorji. Tržni potencial za predelave, ki lahko nadomestijo nakup novega električnega avtomobila, je očitno prepričal tudi nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama. Vložil je denar v Lunaz in pridobil desetodstotni lastniški delež.

Najprej bodo predelovali večja komunalna vozila in druge težke stroje

Skupina Lunaz je sicer organizirana v tri dele. Prvi predeluje klasične avtomobile, drugi se ukvarja s predelavo industrijskih flotnih vozil, tretji pa razvija modularne elektropogone za prodajo drugim proizvajalcem avtomobilov. Pri Lunazu bodo sprva osredotočeni predvsem na predelavo večjih komunalnih vozil in drugih težkih strojev.

Lunaz Beckham Foto: Lunaz

Lunaz Beckham Foto: Lunaz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin