SiolNET. Avtomoto Novice
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tovarna Tesle v Nemčiji

Zamuda pri gradnji? Vpliv tudi na dobavo vozil v Slovenijo.

1,79

termometer

Tesla Gigafactory Berlin
Gradbišče tovarne Gigafactory pri Berlinu Foto: Reuters

Tesla po poročanju nemških medijev ne bo uspela že letos poleti dokončati nove tovarne v Nemčiji, kjer bodo izdelovali avtomobile tudi za slovenski trg.

Za razliko od modela 3, ki ga v Evropo uvažajo iz ZDA in tudi Kitajske, bodo modele Y za vse trge izdelovali lokalno. Za razliko od modela 3, ki ga v Evropo uvažajo iz ZDA in tudi Kitajske, bodo modele Y za vse trge izdelovali lokalno. Foto: Tesla Gradnja Tesline tovarne pri Berlinu ima precejšnjo zamudo, je poročal nemški časnik Automobilwoche. Podrobnejših informacij niso navedli, gradnja naj se tako ne bi mogla končati kot predvideno že sredi letošnjega leta. Tesla bo v Berlinu izdelovala novi model Y za evropski trg, prav tako pa tudi novo generacijo baterijskih celic z oznako 4680.

Če bi do zamud res prišlo, bi to imelo neposreden vpliv na dobavo novih avtomobilov - predvsem modela Y - na evropske trge. Za razliko od modela 3, ki ga v Evropo uvažajo iz ZDA in tudi Kitajske, bodo modele Y za vse trge izdelovali lokalno.

Bodo od nemške vlade res dobili milijardo evrov spodbud?

Prav tako tudi še ni prišlo do uradne potrditve, koliko finančnih sredstev bo Tesla lahko dobila s strani nemške vlade. Evropska unija je Nemčiji dovolila neposredne spodbude za Teslo, BMW in ostale proizvajalce, vezane zgolj na proizvodnjo povsem električnih avtomobilov. Neuradno naj bi Tesla od Nemcev dobila milijardo evrov, predstavniki pristojnega nemškega ministrstva take višine sredstev za nemške medije še niso mogli potrditi.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin