Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2012,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 28. 2. 2012, 15.48

8 let

Volkswagen up zapeljal v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Volkswagen ima s trivratnim, trivaljnim, triinpolmetrskim upom velike načrte. Svojo majhnost naj bi poudarjal s ceno, razredno velikost pa s prostornostjo in tehnologijo.

Komu je namenjen?

Prvi v vrsti so seveda kupci najmanjših avtomobilov, morda pa tudi tisti, ki gledajo proti razredu, kjer pri nas kraljuje clio. Prepričeval naj bi tudi oblikovno s trendovskim videzom, pri čemer bi v družini zavzemal mesto drugega ali tretjega vozila, lahko tudi za študirajočega člana. Po mnenju uvoznika naj bi se z majhnimi merami uveljavil tudi kot vozilo za ozke podeželske ceste.

En motor, različni kilovati

Trivaljni motor se vrti z mirnim tekom brez pričakovanega hropenja. Ne glede na kilovate je povezan s petstopenjskim menjalnikom, sredi leta bo možno izbrati tudi samodejnega. Kot smo že napovedali med prvo vožnjo, bodo ob koncu letošnjega leta pripravili različico s pogonom na zemeljski plin z 72-litrskim plinskim rezervoarjem in 10-litrsko rezervno posodo za gorivo. Za električno različico pa bomo počakali do sredine leta 2013.

Oprema in paketi opreme v znamenju up!s

Osnovni model take up!, ki stane 8.280 evrov, vključuje ABS, ESP, pritrdišča za otroški sedež, klimatsko napravo in radio CD/mp3. Move up! pomeni popestritev in barvne dodatke, daljinsko zaklepanje in deljivo zadnjo klop. Lita platišča, meglenke in še nekaj dodatkov krasijo opremo high up!. Pri uvozniku so pripravili tudi posebna modela black up! in white up!, ki s ceno 11 tisoč evrov nadgrajujeta high up!

Prodajni načrti

Lupo in fox nista spadala med Volkswagnove velike uspešnice, vendar sta pri nas beležila solidne rezultate. V letu 1999 so na primer prodali 540 lupov, glede upa so pri uvozniku previdnejši. Prodati nameravajo vsaj 400 vozil, med tri- in petvratnimi različicami pa naj bi sčasoma prevladale petvratne v razmerju 65 : 35.

Ne spreglejte