Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2020,
8.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

19

Natisni članek

Slovaška Skupina Volkswagen tovarna avtomobilov Turčija Volkswagen

Sreda, 11. 11. 2020, 8.45

3 leta, 5 mesecev

Uradno: VW obupal nad gradnjo tovarne v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

19

Volkswagen tovarna Slovaška | Volkswagen je zdaj še uradno potrdil preklic načrtov za gradnjo 1,3 milijarde evrov vredne tovarne v Turčiji. | Foto Volkswagen

Volkswagen je zdaj še uradno potrdil preklic načrtov za gradnjo 1,3 milijarde evrov vredne tovarne v Turčiji.

Foto: Volkswagen

 je lani poleti uradno potrdil, da bodo začeli graditi novo, 1,3 milijarde evrov vredno tovarno v Turčiji. Po nekaj mesecih so zaradi turških vojaških akcij podvomili o pravilnosti svoje izbire, letos poleti pa so se zaradi epidemije odločili prekiniti vse aktivnosti v Turčiji. Kot je potrdil Herbert Diess, bodo zdaj raje vložili sredstva v slovaško tovarno, jo nadgradili in v njej začeli izdelovati nove modele.

Herbert Diess, predsednik uprave skupine Volkswagen, je v pogovoru za Automobilwoche potrdil novico izpred nekaj mesecev, tovarne v Turčiji ne bodo gradili. Volkswagen je imel z novo tovarno v Turčiji velike načrte, a že pri načrtovanju so naleteli na številne težave. Zaradi nestrinjanja s turško politiko vojaškega vmešavanja v Siriji so lani oktobra ustavili aktivnosti glede tovarne, zdaj pa jo je očitno odnesla epidemija covid-19.

Volkswagen passat
Avtomoto Konec milijardnega posla? VW ne bo gradil tovarne v Turčiji.

Razširili bodo slovaško tovarno

Volkswagen bo namesto nove tovarne v slovaški tovarni zgradil dodatno proizvodno linijo in karoserijsko delavnico ter tako ustrezno razširil tovarno, kjer zdaj izdelujejo večino svojih prestižnih SUV. Ob touaregu, Q7, Q8 in cayennu izdelujejo še karoserije za bentleyja bentaygo ter mestni trojček up, citigo in mii.

Na dodatni proizvodni liniji bodo začeli izdelovati še novo generacijo volkswagen passata in škodo superb, ki bosta na ceste zapeljala leta 2022. Kot je pojasnil Diess, zaradi odločitve pričakujejo upad prodaje svojih avtov v Turčiji.

Ne spreglejte