SiolNET. Avtomoto Novice
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Audijev koncept grand sphere

Tole pripravljajo pri Audiju, na cestah čez tri leta #foto

1,73

termometer

Audi koncept grand sphere
Foto: Audi

Audi bo septembra na avtomobilskem salonu v Munchnu razkril koncept naslednika modela A8. Ta bo imel električni pogon, oblikovalsko pa bo drznejši od zdajšnje elitne limuzine iz Ingolstadta.

Naslednik A8 bo očitno precej drznejši (tako pri oblikovanju kot tudi pogonu) od obstoječega avtomobila. Naslednik A8 bo očitno precej drznejši (tako pri oblikovanju kot tudi pogonu) od obstoječega avtomobila. Foto: plac.siol.net Audi bo na avtomobilskem salonu IAA v Munchnu (tja se se je preselil iz Frankfurta) razkril tri koncepte. To bodo grand sphere, sky sphere in urban sphere. Vsi trije bodo napovedali prihodnje električne avtomobile s platforme artemis.

Čeprav naj bi leta 2024 postal naslednik zdajšnjega modela A8, to ne bo le preprosta električna različica obstoječe limuzine. Avtomobil bo dobil novo platformo, novo zasnovo in tudi precej drznejše oblikovanje. Mark Lichte, vodja Audijevega oblikovanja, je za britanski Aurtocar potrdil, da je od svojih oblikovalcev zahteval drznejši pristop.

Drznejši pristop za preboj v razredu elitnih poslovnih limuzin

"Prodaja klasičnih poslovnih limuzin, kot so audi A8, mercedes-benz S in BMW serije 7, pada. Če sem pošten, je bil Mercedes z razredom S precej uspešnejši od našega A8. Zato se moramo domisliti nečesa povsem novega, da jim bomo kos. Pojavljajo se nove karoserijske oblike, ki so zelo zanimive," pravi Lichte.

Audi koncept grand sphere Foto: Audi

Audi koncept grand sphere Foto: Audi

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin