SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telemetrija za novo astro OPC tudi na mobilniku

2

termometer

Opel je postal prvi izdelovalec avtomobilov, ki omogoča posredovanje izbranih podatkov iz CAN (Controller Area Network) za izpis na zaslonu in nadaljnjo analizo z iPhonom.

Uporabniki pametnih telefonov znamke Apple lahko naložijo aplikacijo OPC PowerApp iz AppStora za le 0,79 evra. Ta jim omogoča dostop do 60 različnih podatkov v CAN busu (osrednjem sistemu pretoka podatkov in nadzora delovanja vseh elektronskih nadzornih enot vozila). Na voljo je tudi posebna črna škatla, oziroma nadzorni modul pametnega telefona, ki ga je mogoče posebej naročiti in namestiti za notranjo pregrado. Modul je neposredno povezan s CAN busom vozila in izbrane podatke s frekvenco 30 hercov oddaja neposredno iPhonu. Na voljo je tudi poseben nosilec za iPhone FlexDock, ki zagotavlja preprostejši dostop in pregledovanje podatkov PowerApp. V tem primeru ob sočasnem beleženju podatkov telefon deluje tudi kot dodatni zaslon za izpisovanje izbranih podatkov o delovanju avtomobila.

OPC PowerApp bo mogoče uporabljati na napravah iPhone od tretje generacije dalje, iPad 2 in iPod Touch, od začetka leta 2013 pa bo na voljo tudi različica za operacijski sistem Android.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin