Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
9. 2. 2016,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Družinski Avtomoto

Torek, 9. 2. 2016, 11.56

8 let

Skrb vzbujajoča anketa AMZS: "Zakaj bi otroka pripeli, saj ga peljemo samo do vrtca?"

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glede na anketo AMZS še vedno veliko Slovencev otroke v avtomobilu vozi v naročju in nepripete. To se dogaja predvsem na krajših relacijah, na katerih pa posledice morebitne nesreče niso nič manjše.

Manj skrbi za varnost na krajših vožnjah v šolo ali vrtec

Vožnja majhnih otrok na posebnem otroškem sedežu je za marsikoga del vsakodnevnih poti z avtomobilom. Kljub vse boljši kakovosti sedežev ter ozaveščanju staršev o tem, kako pomembno je otroka v sedež dobro privezati in da nam ga zaradi težnostnega pospeška v primeru trka prav gotovo ne bo uspelo zadržati v naročju, se otroci v avtomobilih občasno še prevažajo na nevaren način.

Pri AMZS so naredili spletno anketo o varnosti otrok v avtomobilu in vplivu otrok na starše med vožnjo. Rezultati kažejo, da voznike varnost pogosto manj skrbi na krajših relacijah, kot je vožnja otrok v vrtec ali šolo. Skoraj četrtina anketirancev (23 odstotkov), ki so bili stari od 20 do 65 let, je priznala, da je otrok med prevozom že sedel v naročju nekoga drugega. Sedem odstotkov voznikov je tudi priznalo, da so v avtomobilu že vozili več otrok, kot je imel avtomobil homologiranih sedežev.

Pri tem gre opozoriti na dejstvo, da se nesreče pogosto dogajajo tudi blizu doma in da ima lahko takrat razmišljanje, zakaj bi otroka pripeli, saj se peljemo samo do vrtca, tragične posledice.

Vedenje otroka lahko vpliva na koncentracijo voznika

"Vožnja otrok v šolo in domov je pogosto povezana s pomanjkanjem časa, prometnimi konicami in drugimi dogodki, ki povzročajo nejevoljo voznikov in otrok v avtomobilu. V takšnem vzdušju v avtomobilu so voznikove odločitve prepogosto prenagljene, napačne in nevarne," pravijo na AMZS.

Petino vprašanih (21 odstotkov) voznikov vedenje otroka med vožnjo moti. Slaba četrtina anketirancev je zaradi otrokovega vedenja na cesti že spregledala kaj pomembnega, osem odstotkov pa se jih je v tem primeru na cesti tudi znašlo v nevarnem položaju.

Ne spreglejte