Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
31. 7. 2018,
13.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

snemanje filma most Krk Hrvaška gneča na cesti

Torek, 31. 7. 2018, 13.30

5 let, 8 mesecev

Se odpravljate na otok Krk? Potem preberite tole.

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

most Krk | Foto Metka Prezelj

Foto: Metka Prezelj

Kljub vrhuncu poletne turistične sezone in povečani gneči na cestah bodo zaradi snemanja filma danes zapirali most na otok Krk. Predvidene so štiri desetminutne zapore v obe smeri.

Zaradi snemanja filma bodo danes popoldne občasno zapirali most na otok Krk. Popolna zapora prometa v obe smeri se bo izvajala v desetminutnih intervalih med 17. in 21. uro. Predvidene so štiri zapore prometa.

Podjetja Autocesta Rijeka–Zagreb, ki upravlja Krški most, udeležence v prometu prosi za razumevanje in upoštevanje spremenjene prometne signalizacije.

Vozniki osebnih vozil morajo sicer za uporabo mostu plačati 39 hrvaških kun (5,27 evra), vozniki motornih koles 23 kun (3,11 evra), vozniki kombijev ali osebnih vozil s prikolico pa 51 kun (6,89 evra).

Na hrvaški obali rdeči alarm

Hrvaški hidrometeorološki zavod je danes razglasil rdeči alarm za celotno hrvaško obalo zaradi izjemne nevarnosti, ki jo visoke temperature pomenijo za zdravje ljudi. Napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperature med 31 in 37 stopinjami Celzija. Vročinski val naj bi na Hrvaškem vztrajal tudi v sredo, so napovedali na spletni strani hrvaškega hidrometeorološkega zavoda.

Vročina poletje kopalke | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Izjemno visoke temperature pričakujejo v hrvaški Istri, kjer bo po zelo topli noči danes med 33 in 37 stopinjami Celzija.

V Šibeniku danes namerili 36 stopinj Celzija

Ob celotni hrvaški obali veljajo podobna opozorila, temperature pa bodo morda za stopinjo ali dve nižje, kot so napovedane za Istro. Opoldne je bilo sicer najbolj vroče v Šibeniku, kjer so namerili 36 stopinj Celzija. Ob obali bo pihala zmerna burja, ki se bo popoldne obrnila v severozahodni veter.

Sončno in vroče bo večinoma po vsej Hrvaški, nevarno visoke temperature pa pričakujejo tudi v severovzhodnem delu države, vključno z Zagrebom. Krajevne plohe so mogoče v vzhodnem delu države, kjer prav tako opozarjajo na potencialno nevarnost visokih temperatur.

 

 

Ne spreglejte