Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2012,
13.57

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2012, 13.57

3 leta, 7 mesecev

S peskanjem cest prihajajo tudi poškodbe vetrobranskih stekel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Zimske razmere, ki smo jih letos že bili in jih bomo deležni še kar nekaj časa prinašajo veliko bolj ali manj očitnih sprememb na katere je potrebno paziti na cesti.

Pesek, ki ga cestne službe posipajo ob zapadlem snegu pripomore k oprijemu, hkrati pa lahko te isti drobni kamenčki, ki bodo takrat frčali izpod koles avtomobilov predstavljajo grožnjo vetrobranskemu steklu vašega vozila.

Vpogled v spreminjajoče se trende na področju razvoja avtomobilskih stekel nam pove, da se je površina stekla na povprečnem družinskem avtomobilu v zadnjih dvajsetih letih povečala za dvajset odstotkov. Stekla so vedno tanjša, kompleksnejša in bolj ukrivljena, veliko novih modelov vozil ima namreč stekleno panoramsko streho, na vetrobranih pa ne manjka različnih premazov in barv, kamer, gretja, senzorjev, »head up« zaslonov in podobne opreme.

Že kamenček premera nekaj milimetrov lahko na takšnem steklu povzroči majhno poškodbo v obliki pike ali zvezdice, steklo ohrani le še 50% prvotne trdnosti, poškodba pa se lahko nato zaradi vibracij med vožnjo in vpliva temperaturnih sprememb razširi (tudi ob jutranjem odtaljevanju na primer). Razpoka je namreč kot raztrganina na hlačah ali majici, brez krpanja se še naprej trga v začrtani smeri. Največji specialist za avtostekla pri nas tako letno poskrbi za kar 10.000 voznikov!

Carglass® rešitev

Pri podjetju Carglass® Slovenija, ki letos praznuje že deseto obletnico obstoja, imajo za tovrstne primere na voljo štiri poslovalnice v Ljubljani, Celju, Mariboru in Murski Soboti ter šest mobilnih enot z izurjenimi serviserji, s pomočjo katerih lahko steklo popravijo oziroma zamenjajo tudi na vašem domu ali pa v službi. Čimveč manjših poškodb želijo popraviti z vbrizganjem posebne smole HPX3, ki so jo razvili v tehničnem centru multinacionalke Belron®, katere blagovna znamka je tudi Carglass®. S takšnim popravilom prihranite čas, saj traja le 30 minut, med katerimi lahko v čakalnici ob internetu in časopisih spijete kavo. Delo je opravljeno brez posega v karoserijo vozila, prizanešeno pa je predvsem okolju, ki tako utrpi le 10% emisij CO2, izpuščenih v ozračje ob proizvodnji in transportu enake količine vetrobranov. Ob sušenju smole se steklu povrne prvotna trdnost, kar jamčijo z desetletno garancijo.

Vse kar morate storiti je, da v primeru poškodbe pokličete na telefonsko številko 080 38 31 in se dogovorite za termin ali pa ga določite kar preko spleta.

Ureditev zavarovanja, nadomestni avto in nova vinjeta...

... so stvari, ki vam bodo celoten postopek še dodatno olajšale. Prijazno osebje vam bo uredilo zavarovalno kritje z vso potrebno administracijo za večino zavarovalnic, zahtevek za nadomestno vinjeto, za čas popravila ali menjave pa boste dobili tudi nadomestno vozilo.

V kolikor že imate piko na steklu pa le pohitite, saj boste v decembru lahko letno vinjeto za 2013 kupili po 20€ nižji ceni!

Ne spreglejte