SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ruski predsednik v ruskem avtomobilu

3

termometer

Ruski predsednik Putin je naveličan vožnje v mercedesih in BMW-jih. Zaveda se, da lahko luksuzno limuzino naredijo tudi doma, v Rusiji. Če je tako, pa naj jo.

Ruski vladni uradniki so hitro prešli v akcijo in pripravili razpis, ki ima tri glavne točke. Prva točka zajema karoserijsko obliko, dovoljene pa so limuzina, enoprostorec ali pa SUV.

Druga točka se nanaša na >b>lokacijo motorja, ki mora biti spredaj, pogon pa zadaj, določena je velikost prostora znotraj, konkurenčen pa mora biti zahodnoevropskim limuzinam.

Tretja točka pa pravi, da mora imeti nova predsedniška limuzina korenine v ruskih avtomobilih preteklosti, torej izhajati iz kremlinskih limuzin, ki jih vidimo v starih sovjetskih filmih.

V poštni predal podjetja Marussia Motors je prišlo 40 predlogov, ki so jih pripravili študenti ali profesionalni oblikovalci, ter še 80 predlogov predsedniškega avtomobila, ki so jih narisali amaterski oblikovalci. Glede na vsa zgoraj našteta pravila se ne čudimo, da večino predlogov spominja na popačene cadillace oziroma bentleyje. Zmagovalec natečaja bo prejel denarno nagrado in bo seveda lahko sodeloval pri nastanku njegovega avtomobila. Stene podjetja Marussia Motors se šibijo pod vsem tem "plehovjem", glave strokovnjakov, ki sodelujejo pri izbiri zmagovalca, pa se prav sedaj potijo. Izbira ni lahka, nagrada pa mamljiva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin