Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
16. 12. 2015,
10.27

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Red Bull Air Race Pomurje Peter Podlunšek

Sreda, 16. 12. 2015, 10.27

5 let, 7 mesecev

Promocija Pomurja tudi nad Indianapolisom, a ne več hrvaškim morjem

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V koledarju svetovnega prvenstva Red Bull Air Race sta novi prizorišči v ZDA in Nemčiji, iz koledarja je izpadla Hrvaška. Kako visoko bosta letela slovenski pilot Peter Podlunšek in Pomurje?

Letala tudi nad znameniti Indianapolis v ZDA

Organizatorji svetovnega prvenstva letalskih dirk Red Bull Air Race so predstavili koledar za prihodnjo sezono. V njem ni več prireditve v Rovinju na Hrvaškem, ki je že letos vanj prišla naknadno, dirka nad Red Bull Ringom v Spielbergu se iz jeseni seli v april. Novost sta prireditvi v Nemčiji nad dirkališčem Lausitzring in nad dirkališčem Indianapolis v ZDA. Skupno bo na sporedu osem dirk, prva bo 11. marca v Abu Dabiju.

Uradni načrti Podlunška še niso znani

Prihodnje leto bo v vsej sezoni uradni partner Red Bull Air Race tudi Pomurje, kjer so se lani odločili za triletno promocijo prek letalskih dirk. Slovenski pilot Peter Podlunšek je bil letos v razvrstitvi pokala Challenger Cup skupno drugi, že spomladi pa je preizkušal tudi letala elitnega razreda Master.

"V tem trenutku lahko povem, da se vsa moja ekipa intenzivno pripravlja na novo sezono, in verjamem, da nam ne bo zmanjkalo izzivov. Več o tem, v kateri kategoriji bom tekmoval v prihodnji sezoni, bo uradno znanega konec januarja 2016. Trenutno je o tem bolj natančno govoriti še malo prenagljeno," je povedal Podlunšek. Že lani je bilo sicer jasno, da je med tihimi željami slovenskega akrobatskega pilota in Pomurja tudi selitev promocijskih aktivnosti neposredno v elitni razred. Oba programa, torej Podlunškov športni in partnerstvo Pomurja v seriji letalskih dirk, sta sicer ločena.

"Sezona bo zaradi veliko križnih selitev na preostale celine precej napornejša za vso ekipo kot v prejšnjih dveh letih. Novi prizorišči, in sicer dirkališče Lausitzring v Nemčiji in znameniti Indianapolis v ZDA, bosta nedvomno vnesli še dodatno mešanje kart in atraktivnosti. Preostala prizorišča so standardna in vsem že dobro poznana. Nekaj dodatnega vremenskega adrenalina lahko pričakujemo na tekmi v nam sosednjem Spielbergu zaradi aprilskega termina," je novi koledar komentiral slovenski pilot.

Ne spreglejte