SiolNET. Avtomoto Novice
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prodaja električnih vozil v Sloveniji: Renaultu tretjinski delež, ostalim drobtinice

0,98

termometer

 | Foto:

V Sloveniji so lani registrirali okrog 120 električnih avtomobilov, med katerimi ima tretjinski delež Renault s svojim zoejem. Med vodilnimi modeli tudi električni smart, nissan leaf in prestižna tesla S.

V Evropi najbolje prodajani renault zoe, nissan leaf in tesla S

Natančnejše podatke o prodaji električnih in hibridnih avtomobilov je na spletni strani objavil evropski observatorij alternativnih pogonskih goriv, ki je nastal v okviru Evropske komisije. Statistični podatki kažejo, da so bili lani najbolje prodajani električni avtomobili v Evropi renault zoe (18.536), tesla S (15.980) in nissan leaf (15.230). Med priključnimi hibridi je bil najbolj uspešen Mitsubishi z outlanderjem (2.513) pred volkswagen golfom GTE (1.517) in volvom XC90 PHEV (1.352).

Slovenski trg električnih avtomobilov lani zrasel za okrog 120 vozil

Za razliko od prodajnih podatkov evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA podatki observatorija predstavljajo tudi uspešnost slovenske električne mobilnosti. Lani je bilo tako v Sloveniji med električnimi avtomobili registriranih največ Renaultovih zoejev (41), BMW-jev i3 (18), smartov fortwo prejšnje generacije (17), nissan leafov (15) in tesel S (8). Renault ima z zoejem tretjinski delež sicer še majhnega trga električnih avtomobilov v Sloveniji.

Tudi v prvih dveh mesecih letošnjega leta so pri nas že registrirali pet električnih smartov, štiri tesle S, tri zoeje …

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin