Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
20. 6. 2018,
9.10

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

7

Natisni članek

Sreda, 20. 6. 2018, 9.10

5 let, 10 mesecev

Porsche kupil deset odstotkov hrvaškega Rimac Automobili

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

7

Rimac concept two | Foto Metka Prezelj

Foto: Metka Prezelj

Porsche je postal desetodstotni lastnik hrvaškega podjetja Rimac Automobili, ki je zaslovelo z razvojem pogonov za športne električne avtomobile in tudi z lastnimi maloserijskimi superšportnimi električnimi avtomobili.

Rimac Automobili so svoj koncept 2 pred tedni pripeljali v Slovenijo. | Foto: Metka Prezelj Rimac Automobili so svoj koncept 2 pred tedni pripeljali v Slovenijo. Foto: Metka Prezelj Porsche končuje razvoj svojega prvega električnega športnega avtomobila, partnerja za razvoj pa so našli pri naših južnih sosedih. Podjetje Rimac Automobili iz Svete Nedelje pri Zagrebu je prepričalo Porsche z dozdajšnjim delom, razvojem lastnih avtomobilov in predvsem električnih pogonov z vektorskim razporejanjem navora za druge proizvajalce, kot sta Aston Martin in Koenigsegg.

Oliver Blume, predsednik Porscheja, in Mate Rimac (desno) | Foto: Porsche Oliver Blume, predsednik Porscheja, in Mate Rimac (desno) Foto: Porsche Hrvaško podjetje se je začelo razvijati pred manj kot desetimi leti

Ustanovitelj podjetja Mate Rimac je svojo zgodbo začel graditi leta 2009 in se nato najprej proslavil z avtomobilom concept one. Letos so na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavili naslednika tega avtomobila in ga pred tedni premierno za en dan pripeljali tudi v Slovenijo. Rimac Automobili sicer danes zaposlujejo okrog 400 ljudi, med katerimi so tudi inženirji iz Slovenije.

"Rimac je pokazal svoje sposobnosti na področju elektromobilnosti. Njihove ideje in pristop prinašajo veliko potenciala, zato smo se odločili za tesnejše sodelovanje na področju skupnega razvoja," je sklenjeno partnerstvo pojasnil Lutz Meschke iz uprave Porscheja, kje je odgovoren za področje financ in informacijske tehnologije.

Avtomoto Hrvaška Tesla: "Superavto" prvič v Sloveniji #video

Porsche bo prihodnje leto na ceste že poslal prve električne avtomobile. V vrsti čakajo tudi že Slovenci. | Foto: Porsche Porsche bo prihodnje leto na ceste že poslal prve električne avtomobile. V vrsti čakajo tudi že Slovenci. Foto: Porsche

Ne spreglejte