SiolNET. Avtomoto Novice
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policisti v 12 urah dvakrat ujeli nevarno vinjenega voznika

0,68

termometer

Vinjen voznik
Za obe vožnji pod vplivom alkohola in vožnjo vozila v času, ko mu je bila ta prepovedana, bo policija vložila obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče in ta potem izreče sankcijo. Foto: Policijska uprava Kranj

Gorenjski policisti so v 12 urah kar dvakrat ujeli istega voznika, ki je močno napihal. Za volan bi v takem stanju nato sedel še tretjič, a mu je namero preprečil gostinec.

Včeraj dopoldan je na parkirišču v Kranju voznik trčil v drugi parkirani avtomobil in se nato z mesta nesreče odpeljal. Policisti so ga izsledili ter ugotovili, da je vozil z več kot tremi promili alkohola (1,51 miligrama na liter).

Bil je že stari znanec policistov

Ko so voznika preiskovali, so zanj ugotovili še naslednje. Ta voznik je namreč že 12 ur vozil vinjen. Policisti so ga ustavili in odstranili iz prometa. Takrat je imel v krvi 1,21 miligrama alkohola na liter krvi.

To pa še ni bilo vse. Preden so ga dan pozneje policisti zaustavili, je v nekem lokalu omenjenim trem promilom poskušal še "malo promilov dodati". Namero mu je preprečil gostinec, ki je naročilo alkoholne pijače odklonil. Policisti so voznika pridržali.

"To so za promet in vožnjo ekstremne vrednosti, rezultat in posledica pa veliko ogrožanje ostalih udeležencev. Pri teh stopnjah voznik namreč težko, ali sploh ne loči med človekom in vozilom, reakcij ni, to pa v primeru trčenja pomeni, da se bo zaletel brez vsakršnega zaviranja. Ni izgovora, ki bi opravičil tako početje. Proti kršiteljem bodo policisti dosledno ukrepali," so zapisali na Policijski upravi v Kranju, kjer so ta dogodek tudi obravnavali.

Za obe vožnji pod vplivom alkohola in vožnjo vozila v času, ko mu je bila ta prepovedana, bo policija vložila obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče in ta potem izreče sankcijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin