SiolNET. Avtomoto Novice
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mercedes-Benz EQE

Novi Mercedesov SUV: zanj bo treba imeti vsaj sto tisočakov

0,37

termometer

Mercedes EQE SUV |  | Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je razkril novi veliki električni športni terenec EQE EUV, ki je manjši od že znanega EQS SUV in bo predstavljal odgovor na tekmece, kot so (bodo) BMW iX, volvo EX90 in maserati grecale folgore. To je četrti avtomobil z namenske električne platforme EVA, s katere poleg EQS SUV že poznamo limuzinska EQS in EQE. 

V primerjavi s športnim terencem EQS je EQE zasnovan bolj dinamično, če pa ga primerjamo z limuzinsko izvedbo, pa je 7,7 centimetra krajši, prav tako pa je krajše tudi medosje, in sicer za devet centimetrov. Kljub temu pa medosje presega mejo treh metrov; tako je športni terenec skupno dolg 4,86 metra.

Avtomobil bo imel baterijo s kapaciteto 90 kilovatnih ur, ki po standardu WLTP omogoča doseg do 590 kilometrov. Moč pogona bo segala od 215 do 300 kilovatov. Sprva bo vozilo na voljo s pogonom na zadnji kolesi, naknadno pa bodo na trg prišle tudi štirikolesno gnane različice. Manjkale ne bodo niti različice z oznako AMG, kjer bo imel SUV celo 350 oziroma kar 505 kilovatov moči.

Na evropske ceste iz tovarne v ZDA

V notranjosti je EQE SUV podoben večjemu bratu. Kupci bodo lahko dobili tudi zračno podvozje z dodatnimi tremi centimetri oddaljenosti od tal ter štirikolesno krmiljenje. To bo občutno povečalo okretnost v mestih.

Mercedes-Benz bo EQE SUV izdeloval v ZDA (Vance, Alabama), prav tako v ZDA bodo Nemci za vozilo sestavljali tudi baterijske pakete. Pri Mercedes-Benzu cen še niso razkrili, sodeč po cenovnem razponu BMW iX pa se bodo začele pri okoli sto tisoč evrih.

Mercedes EQE SUV | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQE SUV | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQE SUV | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Mercedes EQE SUV | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin