SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemški ferrari 250 GTO za 47 milijonov evrov, novi najdražji avtomobil sveta?

2

termometer

V Berlinu prodajajo ferrarija 250 GTO s ceno 47,6 milijona evrov. Če bodo dobili kupca, bo to novi najdražji avtomobil na svetu. Lani so za podobnega ferrarija iztržili 38 milijonov evrov.

Vrednost ferrarijev 250 GTO vztrajno raste

Ferrariji 250 GTO spadajo med najbolj zaželene starodobne avtomobile na svetu, zagotovo pa so najdražji. Obenem so bili ti modeli iz Maranella tudi odlična investicija za premožneže, saj njihova vrednost ves čas raste.

Konec 60. let je bilo treba zanje odšteti le okrog 2.500 ameriških dolarjev, v 80. so bili vredni že tisoče, nato deset tisoče in zdaj že več deset milijonov dolarjev. Lani je vrednost enega izmed njih prek zasebne prodaje narasla do rekordnih 52 milijonov ameriških dolarjev oziroma 38,7 milijona evrov.

Berlinski ferrari so izdelali marca leta 1962

Ferrari je izdelal le 39 primerkov športnega 250 GTO, kar je eden od vzrokov njihovih astronomskih cen. V Berlinu zdaj prodajajo ferrarija 250 GTO z neto ceno 40 milijonov evrov, temu pa bo moral morebitni kupec dodati še 7,6 milijona evrov davka.

Rdeči avtomobil ima trilitrski motor z močjo 221 kilovatov, prevoženih 15 tisoč kilometrov, izdelali pa so ga marca leta 1962. Tako naj bi bil eden izmed prvih izdelanih modelov 250 GTO, kar naj bi tudi vplivalo na njegovo vrednost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin